Tek.no

Nyhet

Tøft alternativ til bifokale briller

Japanske briller kan slå av og på «lesefokus» med en knapp.

TouchFocus
22 Okt 2018 15:18

Mange her til lands bruker briller. Flere har også briller som er såkalt bifokale, hvor typisk har du en sone i nedre del av glasset som gjør det enklere å lese skrift på nært hold.

Et japansk selskap har laget et par briller som kan bytte mellom de to fokusområdene ved hjelp av et trykk på en liten knapp. Det melder blant annet BBC som har sett på brillene på en teknologimesse i Japan.

Bruker flytende krystaller til å endre fokus

Glasset har et felt med flytende krystaller som lar deg endre fokuset.
TouchFocus

Brillene har fått navnet TouchFocus, og er utstyrt med et helt spesielle glass, der deler av glasset er fylt med flytende krystaller. Trolig noe tilsvarende det som brukes i LCD-skjermer i dag.

Ved å trykke på den ene knappen på brillestangen aktiverer du krystallene slik at fokuset i det området av glasset endres. Fordelen er naturligvis at du slipper å se ned på bunnen av brilleglasset for å kunne lese skrift på nært hold, og den synlige linjen som ellers deler brilleglasset i midten er borte.

Du kan deaktivere nærfokuset igjen ved å trykke på knappen på ny. Da vil brillene gå tilbake til den vanlige styrken som resten av glasset har.

Selges foreløpig bare i Japan

Det er japanske Mitsui Chemicals som står bak brillen som har fått navnet TouchFocus. Brillene er i salg, og det skal angivelig være 20 ulike innfatninger å velge blant.

Hvorvidt disse kommer til Norge er helt i det blå, men skulle de mot formodning komme, vil de ikke bli billige. Utsalgsprisen er nemlig 250 000 japanske yen, hvilket tilsvarer omlag 18 000 norske kroner. Og det uten eventuelle avgifter og moms.

Er du glad i å snappe?
Disse brillene kan være noe for deg »

(Kilde: TouchFocus, BBC)

Les også
Brillene som blander datagrafikk og virkelighet er endelig sluppet
Les også
Oculus' nye VR-prototype har skjerm som beveger seg frem og tilbake for å beholde fokus
Les også
Her er de nye Snap-brillene
annonse

Les også