Tek.no

Nyhet

Nå har YouTube endelig lansert Spotify-konkurrenten sin

YouTube Music er et faktum.

Google
13 Nov 2015 09:52

Ryktene om YouTubes dedikerte musikktjeneste begynte å dukke opp allerede for flere år siden, men nå har tjenesten, døpt «YouTube Music», endelig ankommet. Det melder nettstedet på sin offisielle blogg.

YouTube Music kommer i form av en egen, selvstendig applikasjon som nå er sluppet både til Android og iOS. Foreløpig er appen kun tilgjengelig i USA, og det er ennå uvisst når den skal slippes i andre regioner.

Personlig kanal

Det appen gjør er å gi eksisterende YouTube-brukere enkel og oversiktlig tilgang til hele YouTube-biblioteket av musikk og musikkvideoer, samt å gjøre det enklest mulig å oppdage ny musikk.

Nye YouTube Music. Foto: iTunes

Appen byr blant annet på egne «kanaler» basert på for eksempel musikksjangre, og vil også by på en personlig tilpasset kanal som spiller av musikk basert på preferanse-historikken til brukeren. Den vil også anbefale deg spesifikke låter.

Ellers har den en egen funksjon for å holde deg oppdatert innen nye utgivelser og ny trender, og gir deg også de seneste hit-ene i en egen, daglig topp 40-liste. I tillegg til selve låtene skal appen også gjøre det enkelt å finne frem til de tilhørende, offisielle musikkvideoene og eventuelle remikser.

Har «variasjonsfunksjon»

Den personlige musikkanalen vil begynne å spille musikk automatisk når du trykker på den, og som YouTube selv forklarer overfor nettstedet Wired, har appen en «variasjonsfunksjon». Denne lar deg skru ned variasjonen ved at det kun spilles musikk som du har likt direkte i YouTube, eller skru opp variasjonen, som da gir deg musikk basert på generelle preferanser og algoritmer.

YouTube Music retter seg med andre ord mot dem som allerede benytter YouTube til musikk, og som i så måte ønsker et bedre grensesnitt. Tjenesten er for øvrig omfattet av den nylig lanserte betaltjenesten YouTube Red, som altså betyr at du får reklamefri musikk om du abonnerer på denne, samt mulighet til offline-avspilling av musikk.

Mer informasjon kan du finne på hjemmesiden, og se også video under for en introduksjon til YouTube Music.

Vil du vite mer om YouTubes nye betaltjeneste? Her er alle detaljene »

Les også
Nå vil YouTube begynne å vise TV over Internett
Les også
YouTube tar en Netflix - slik ser deres første originalinnhold ut
Les også
Disse ørepluggene er virkelig trådløse - og knøttsmå
Les også
Nå har YouTube lansert sin nye betalingtjeneste
Les også
Sonos-høyttalerne blir smartere
annonse

Les også