Til hovedinnhold

Nå kan den ta seg en joggetur

Boston Dynamics' robot tar stadig flere skritt mot å virke som et menneske.

Skjermdump YouTube
Ole Henrik Johansen

Med jevne mellomrom får vi en liten smakebit på hva utviklerne hos Boston Dynamics driver med. Robotene, som i starten knapt klarte å røre seg rundt, begynner nå virkelig å minne mer og mer om dyr og mennesker.

To av de mest kjente robotene heter Atlas og SpotMini. Førstnevnte er utformet til å etterligne et menneske, og fikk mye oppmerksomhet i fjor, da den tok en baklengs salto.

Kan jogge uten hjelp

I den nyeste videoen fra selskapet, ser vi Atlas ta seg en joggetur uten at den trenger bistand fra mennesker. Den har riktignok et stykke igjen til den er like jevn og ledig i løpingen som mennesker, men uansett må det sies å være imponerende å se den store maskinen komme seg såpass enkelt frem.

Og ikke nok med at den løper på flatmark, så klarer den også å bestige en bakke uten synlige problemer. Men det kanskje mest imponerende er når den stopper opp og kommer over en trestamme som ligger i veien.

Her kan du se og bedømme selv:

Også SpotMini er i farten

Også den andre roboten, SportMini, tar stadig flere skritt i utviklingen. I videoen nedenfor ser du roboten gå gjennom en gang og opp en trapp.

Man ser jo at dette er en robot på gangen, men likevel er det imponerende å se hvor enkelt den ser ut til å forsere utfordringene den står overfor. Merk dog at roboten blir styrt manuelt for å lære seg «banen» den går igjennom.

Lyst på hjelp av en robot?
Sjekk ut vår test av robotstøvsugere »

(Kilde: YouTube)

annonse