Svenskene må sende tilbake 200 000 «kinapakker»

Folket vil ikke betale gebyr på billigvarer de har handlet på nett.

Da svenske Postnord 1. mars i år hasteinnførte en ny administrasjonsavgift på pakker fra Kina og andre land utenfor EU, var det ventet at mange slike «kinapakker» med rimelig innhold ikke ville bli hentet av kundene.

Dette viste seg å stemme. Etter at avgiften trådte i kraft har nemlig halvparten av alle slike pakker ikke blitt hentet og forblitt liggende hos Postnord.

Dette tilsvarer rundt 200 000 pakker, som nå vil sendes tilbake til landet de kom fra. Dette sier kommunikasjonsdirektør Thomas Backteman i svenske Postnord til Svenska Dagbladet.

Omstridt avgift

Postnord har vært mye diskutert her til lands også, men over grensa til øst er det denne nye avgiften som virkelig har opprørt mange.

Det svenske tollverket hadde nemlig sett seg lei på at det ikke ble betalt inn moms på rimelige pakker fra Kina, og ga Postnord i oppdrag å sørge for at papirarbeidet ble gjort. Problemet er at Postnord ikke vil gjøre dette gratis, og da klinket på en administrasjonsavgift på 75 svenske kroner for hver pakke med verdi opptil 1500 kroner.

Dette uavhengig om det kun har vært noen få kroner som skulle inn til statskassa – for de 200 000 pakkene som faktisk har blitt plukket opp har det ifølge SVT i gjennomsnitt vært snakk om 14 kroner i moms.

Men i tillegg kommer dette administrasjonsgebyret på 75 kroner til Postnord.

Med tanke på at det kun tok noen uker for Postnord å endre reglene, og at det gjerne kan ta noen måneder for en liten pakke å ankomme fra Kina, er det strengt tatt ikke merkelig at mange bare lar pakka ligge.

Har du lurt på hvorfor du kan få gratis frakt fra Kina?
Dette er verdenspostkonvensjonen >>>

(Kilde: SweClockers)

Les også
Fortolling av småpakker skal under hundrelappen
Les også
Etter at svenskene måtte betale avgift på alle Kina-pakker, har handelen stupt
Les også
Er du klar for Green Friday?
Les også
Svenske Postnord innfører gebyr på pakker fra Kina
Les også
EU gir Qualcomm en bot på nesten 10 milliarder kroner for ulovlig samarbeid med Apple
Les også
Datatilsynet forbyr en av de største barneklokke-aktørene å fortsette salget i Norge
Les også
Dette er grunnen til at du får råbillig frakt fra Kina
annonse