Nyhet

Snart skal gapet mellom topptelefoner og billigere modeller bli mindre

Snapdragon 700 skal bli et godt kompromiss, lover Qualcomm.

For å få de beste funksjonene og egenskapene på mobilfronten må man gjerne gjøre et realt innhugg i lommeboken, men nå skal den store brikkeprodusenten Qualcomm gjøre gapet mellom «normale» mobiler og det øvre sjiktet litt mindre.

I en pressemelding har selskapet nemlig dratt sløret av en splitter ny prosessorserie, Snapdragon 700, som tar sikte på å «bygge bro» mellom segmentene ved hjelp av helt ny arkitektur.

Snapdragon 700-serien skal ifølge produsenten bringe teknologi som normalt er forbeholdt premium-segmentet til rimeligere mobiltelefoner, noe Qualcomm sier det er økende etterspørsel etter blant kunder i hele verden.

Illustrasjonbilde. Bilde: Qualcomm

Kommer snart

I praksis betyr dette at vi snart kan vente oss funksjoner vi hittil kun finner i mobiler med Snapdragon 800-brikker også i mobiler til lavere priser.

Prosessorserien legger seg som navnet antyder mellom 600- og 800-serien, og sammenlignet med førstnevnte skal 700-plattformen by på vesentlig bedre ytelse innen for eksempel «kunstig intelligens»-tunge applikasjoner.

I tillegg vil Snapdragon 700-serien by på Qualcomms digitale bildeprosessor Spectra, som hittil kun har dukket opp i Snapdragon 800-brikkene. Dette vil gi mobilene flere «profesjonelle» kamerafunksjoner, gi bedre resultater i lav belysning og andre fordeler man normalt må opp i prisklasse for å dra nytte av.

Ikke minst skal energieffektiviteten være omtrent 30 prosent bedre om man sammenligner med Snapdragon 660-plattformen, ifølge Qualcomm, som altså betyr bedre batteritid. De første mobilene med Snapdragon 700 er ventet å dukke opp i løpet av første halvdel av 2018, men noe mer konkret tidspunkt foreligger ikke.

Les alle nyhetene fra MWC-messen her »

Les også
I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
Les også
Mobiler som takler nedlastingshastighet på 2 Gbit/s skal komme allerede i år
Les også
Snapdragon 845 er lansert
annonse