Tek.no

Nyhet

Google gjør gigantinvestering i unik VR-teknologi

Spytter 3,5 milliarder kroner inn i «grenseoverskridende» VR-løsning.

Magic Leap
22 Okt 2014 15:03

Søkegiganten Google er som kjent en svært ivrig investor med interesser på de aller fleste områder. Selskapet har imidlertid ikke uttrykt like stor begeistring når det gjelder å kaste seg på virtuell virkelighet-karusellen, om man ser bort fra VR-brillene av papp som selskapet viste frem for litt siden.

Tidligere denne måneden kunne vi imidlertid melde at Google hadde planer om å gjøre en diger investering i et ukjent og hemmelighetsfullt selskap kalt «Magic Leap», som jobber med en ny type «utvidet virkelighet»-teknologi.

Nå melder Magic Leap selv på hjemmesidene sine at investeringen er et faktum. 542 millioner dollar, eller godt over 3,5 milliarder kroner, har søkegiganten spyttet inn i det mystiske selskapet.

Skal overgå alt annet

Ennå er det ikke helt soleklart akkurat hva det er Magic Leap og investorene pønsker på i kulissene, men ifølge selskapet skal teknologien de jobber med overgå alt vi har sett og blitt imponert av hittil.

– Magic Leap går bortenfor den nåværende oppfatningen av mobilt databruk, utvidet virkelighet og virtuell virkelighet. Vi overskrider alle tre og kommer til å revolusjonere hvordan folk kommuniserer, handler, lærer, deler og spiller, skriver selskapet i pressemeldingen.

På hjemmesiden til Magic Leap står det blant annet at teknologien basererer seg på dype innsikter både i fysikken til den ytre verden og i prosessene bak menneskets sanseapparater. Et av de grunnleggende prinsippene skal være å respektere måten mennesket fungerer på, slik at bruk av teknologien skal føles fullstendig naturlig.

Blir et bærbart «ha-på-seg»-system

Selskapet har gitt konseptet sitt navnet «Dynamic Digitized Lightfield Signal» og består både av maskinvare, programvare, sensorer, prosessorer og andre ting man ennå ikke er klare for å dele med offentligheten. Magic Leap bedyrer at systemet vil gi deg opplevelser som aldri tidligere er blitt oppnådd, og som best kan beskrives som «magiske».

Det er altså ennå høyst uvisst hvilket format det ambisiøse konseptet skal få, men i pressemeldingen står det at midlene som nå er sprøytet inn i selskapet blant annet skal brukes til kommersialisering av et bærbart «ha-på-seg»-system. Det ser med andre ord til å være snakk om en form for brillesystem.

Nettstedet TechCrunch tok en prat med sjefen i Magic Leap, Rony Abovitz, som kunne avkrefte at dreier seg om en stor, Oculus Rift-lignende innretning, men utover det kunne heller ikke han avsløre særlig mange konkrete opplysninger. Når det gjelder selve virkemåten mener TechCrunch, i likhet med en del andre nettsteder, at det er snakk om en form for projisering av bilder direkte på netthinnen.

Inntil videre må vi imidlertid bare vente tålmodig på flere detaljer, som Magic Leap lover vil komme etter hvert.

I mellomtiden gjør «vanlig» VR også fremskritt: Enda en utviklerversjon av Oculus Rift ble nylig avduket »

Les også
Slik ser den mystiske HoloLens-konkurrenten ut
Les også
Googles smartbrille-patent byr på hologrammer og utvidet virkelighet
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
Les også
Dette er verdens første svevebrett
Les også
Google vil investere milliarder i mystisk 3D-firma
Les også
Oculus har avduket helt nye Rift-briller
Les også
Samsungs nye VR-briller har allerede fått norsk pris
Les også
Har laget egen Leap Motion-løsning for Rift
annonse