Nyhet

Galaxy Note 9 kan få stort batteri og voldsom pris

Samsungs neste pennemobil lanseres om to uker.

Samsungs neste Galaxy Note er bare et par uker unna. Selskapet har invitert til lansering den 9. august, men ryktebørsen jobber som vanlig hardt i forkant. Nå ser det ut til at priser og en rekke detaljer om den nye Galaxy Note-modellen har lekket.

Nettstedet Winfuture.de mener seg nemlig sikre på prisene. Mellom 1050 og 1250 euro skal Galaxy Note 9 koste, hvis Winfuture og skribent Roland Quandt har rett. Den billigste av modellene er ifølge nettstedet en utgave med 128 gigabyte lagringsplass, mens dyreste variant har 512 gigabyte lagring,

Mer lagringsplass enn før

Dette betyr at vi snakker om en pris rundt 10 000 kroner for den vanlige Galaxy Note 9-modellen. Altså legger prisen seg fortsatt skyhøyt. Men de store mengdene lagringsplass kan i hvert fall tyde på at Samsung tar konkurransen fra til dels rimelige og svært godt spesifiserte kinesiske telefoner på alvor.

Konkurrentene hos både Xiaomi og Huawei har lagt seg for vane å levere betydelig større mengder RAM og lagring enn hva som er vanlig i sine toppmodeller.

Ellers mener ryktene å vite at telefonen kommer i tre farger; svart, brun og korallblått. Den digitale pennen som hører med til serien matcher hovedfargen for de brune og svarte modellene, mens den blå Note 9-en vil få en gul penn.

S-pen med Bluetooth?

I andre rykter påstås det at pennen i år vil få Bluetooth bygget inn. Phonearena.com meldte nylig at dette skal dreie seg om fjernstyringsfunksjoner og nye Note-funksjoner når pennen er i bruk.

Mulighet til å fjernutløse kameraet eller styre musikken med pennen er blant funksjonene som er helt nye. Mens flere Note-funksjoner av typen vi allerede kjenner også skal ha kommet til. En løsning som lar deg fjernopplåse Galaxy Note 9 med pennen kan også være del av den nye pakken.

En ting som kanskje er vel så viktig som S-pennen er batteriet. Frem til Galaxy Note 7 var det helt vanlig at Note-modellene hadde større batterier enn de andre telefonene fra selskapet. Men etter at Samsung måtte trekke den svært brennbare Note-generasjonen fra markedet har de virket litt kjøligere til store batterier.

Batteriet økes til 4000 mAh

Det største batteriet i Galaxy S8- og S9-modellene er 3500 mAh, og Galaxy Note 8 har samme størrelse batteri. Batterier Samsung har vært svært tydelige på at de har testet i stor utstrekning, for å unngå telefoner som tar fyr.

For noen måneder siden meldte Sammobile.com at Galaxy Note 9 kanskje kan få et batteri på 4000 mAh, og nå nylig gikk en Samsung-mobil med det ryktede Note 9-navnet gjennom en sertifisering som ser ut til å bekrefte akkurat det.

Konkurrenten Huawei er blant mobilprodusentene som har lagt seg til å bruke store batterier i toppmodellene sine. Både fjorårets Mate 10 Pro og årets P20 Pro har begge batterier på 4000 mAh og varer svært lenge på hver opplading.

Ser ut som før, men ...

Galaxy Note 9 blir lansert den 9. september i Brooklyn, New York. Vi er til stede for å få med oss nyhetene og prøvekjøre det nye flaggskipet.

Designmessig skal det ifølge ryktene ikke være store forskjeller på dagens Note 8 og den kommende Galaxy Note 9-modellen. I likhet med overgangen fra Galaxy S8 til Galaxy S9 ser det ut til at fingersensoren blir flyttet under kameraet i Note 9, men ellers later det meste til å være som før i bildene som har spredt seg på ryktebørsen.

Men det som kanskje er vel så spennende som det er usynlig er muligheten for at Note 9 kan få fingerleser også i skjermen. Samsung skal ha jobbet med slike løsninger i flere år allerede, men enn så lenge ikke kommet helt i mål.

Her går det rykter i begge retninger; noen antyder at Samsung nok en gang ikke har kommet i mål med teknologien, mens andre antyder at det er duket for en premiere for Galaxy Note-serien.

Så langt har ikke fingerlesere i skjerm vært utbredt. Det finnes et par teknologier som tillater løsningen, men også bare et par mobilmodeller som benytter seg av slik teknologi. Huaweis Mate RS Porsche Design har fingerleser under ett punkt i skjermen, mens flere av Vivos modeller har utforsket slike løsninger. Blant annet har Vivo Apex en fingerleser som dekker hele nedre del av mobilskjermen, slik at du kan legge tommelen omtrent hvor du vil for å åpne telefonen.

Les testen av Mate RS Porsche Design her »

Finger foran og bak?

Huaweis Mate RS Porsche Design har fingerleser både i skjermen og på baksiden av telefonen. Kanskje får Note 9 en løsning som likner?

For øvrig er det greit å få med at selv om Note 9 ser ut til å ha fingerleser på baksiden utelukker ikke det at den også kan ha leser i skjermen. Den nevnte Mate RS-modellen har akkurat denne typen oppsett.

Men en del av ryktene spekulerer i at å sløyfe den vanlige fingersensoren er blant grepene som tillater det ekstra store batteriet. Dermed blir det veldig spennende å se hva Samsung faktisk har gjort om et par uker.

Hvis fingerleser i skjermen kommer med Galaxy Note 9 snakker vi altså om en funksjon som er kliss ny, og som foreløpig ikke er å finne i noen annen ordinær toppmodell. Hvis vi ser bort fra Huaweis vanvittige Porsche-samarbeid til 17 000 kroner.

Tek.no er til stede i salen når Samsung lanserer Galaxy Note 9 i Brooklyn den 9. august. Testen av det så langt siste flaggskipet fra Samsung, Galaxy S9, finner du her »

Les også
Lekket video avslører Galaxy Note 9
Les også
Huawei Mate 20 Pro kan få fingerleser i skjermen
Les også
Huawei kan slå Samsung på målstreken
Les også
Huawei Mate RS Porsche Design: Hva får du egentlig om du kjøper mobil til 17 000 kroner?
Les også
Dette er de aller beste mobilene som kommer i løpet av året
Les også
Samsung Galaxy S9+: En rimelig oppgradering av en svært dyr telefon
Les også
Samsung Galaxy Note 8: Galaxy S8 med penn for 3000 kroner mer?
Les også
Galaxy Note 9 kan komme med innebygget alkometer
annonse