Til hovedinnhold

De nye Battlefield V-kravene er spinnville

Du bør ta EAs systemkrav med en bøtte salt.

EA

En av årets største spillanseringer blir uten tvil Battlefield V i starten av oktober. Denne uken har utgiver EA gått ut med hvilke spesifikasjoner som minimum kreves av PC-spillere som ønsker å melde seg til tjeneste.

Systemkrav er nyttig for å gi potensielle spillere en anelse om hvilken ytelse de kan forvente fra maskinen sin, eller forberede spillere på at de vil måtte oppgradere en eller flere komponenter før de får nok kraft til å kjøre spillet.

Misvisende systemkrav

Dette krever angivelig Battlefield V av maskinen din ifølge EA.

Men systemkrav er ingen eksakt fasit, og i Battlefield V's tilfelle er de direkte misvisende.

Systemkrav:

Prosessor (AMD): AMD FX-6350
Prosessor (Intel): Core i5-6600K
Minne: 8GB
Grafikkort (AMD): Radeon HD 7850
Grafikkort (Nvidia): GTX 660

EA hevder nemlig at du minst trenger enten en Intel i5-6600K- eller en AMD FX-6350-prosessor for å kjøre Battlefield V.

Dette er misvisende av to grunner:

I Battlefield V vil også damene ta til slagmarken, og minst ett slag vil utspille seg i Norge.

For det første fordi de nevnte Intel- og AMD-prosessorene har helt ulik ytelse, hvor førstnevnte er langt mer egnet for spill enn alternativet som listes opp fra AMD, som for øvrig er betydelig eldre.

For det andre, og aller merkeligst, er det at EA hevder du må ha en entusiastprosessor som i5-6600K for å i det hele tatt få en dugelig bildeflyt i det nye spillet deres. Denne har ikke rukket å bli tre år ennå, og var i sin tid ansett å være en svært god prosessor for spill.

I realiteten vil nok spillet kjøre helt fint på en mellomklasseprosessor fra 2010 eller nyere.

Ikke prosessoren det kommer an på

Den skarpe leser vil legge merke til at systemkravene for Battlefield V er akkurat de samme som for Battlefield 1 som kom i fjor. Dette spillet har ingen problemer med å kjøre på en i5-6600K, verken på minste eller høyeste innstillinger. Det som virkelig kan være flaskehalsen for spillytelsen er nemlig ikke prosessoren, men grafikkortet, og her er nok EAs systemkrav mer på stell.

Til gjengjeld er de kanskje litt for optimistiske, da alternativene som listes opp fra både Nvidia og AMD etter hvert har dratt godt på årene. Selv da GTX 660 og HD 7850 kom var de ansett som mellomklassekort, og mens du helt sikkert kan kjøre Battlefield V med disse eller tilsvarende grafikkort bør du for all del legge pengene her heller enn i ny prosessor.

Vi gleder oss til å se de anbefalte systemkravene til Battlefield V nærmere lansering. Tør vi – med utgangspunkt i minimumskravene – gjette på at EA her går for en overklokket i7-8700K?

Dette er alt vi vet om Battlefield V så langt:
Du kan blant annet spille som en norsk kvinne, i Norge »

annonse