Til hovedinnhold

Disse VR-brillene gir deg «alt» i én pakke

Pico Neo bruker Snapdragon 835 og trenger ikke PC eller mobil.

Pico

I fjor stifter vi bekjentskap med et par selvforsynte VR-briller med mobilbrikken Snapdragon 820 på innsiden, kalt Pico Neo. Som blant andre Engadget melder har det nå kommet en ny og kraftig forbedret versjon av brillene.

Den nye versjonen av Pico Neo, som altså ikke krever mobil eller PC, er blitt utstyrt med intet mindre enn den nyeste mobilbrikken fra Qualcomm, altså Snapdragon 835.

Dette har blant annet gjort det mulig å gi brillene såkalt «seks graders frihet», som i praksis betyr at brillene gir deg full sporing av både hodebevegelsene og posisjonen din – uten behov for eksterne sensorer.

Bilde: Pico

Har også håndsporing

I tillegg kommer brillene med to håndkontroller som kan spore posisjonen til hendene dine og representere disse i VR-verdenen med høy presisjon og lav forsinkelse. Dette er det en ny ultrasonisk sensor som tar seg av.

Av andre tekniske spesifikasjoner har de nye Pico Neo-brillene skjermer på 3,5 tommer som byr på en oppløsning på 1440 x 1600 piksler hver, et stort steg opp fra 1200 x 1080 piksler på forgjengeren. Brillene har 4 GB minne og 64 GB flashminne som kan utvides til 256 GB via microSD.

Produktet har et innebygget batteri på 3800 mAh, som produsenten sier skal holde til rundt tre timer med bruk, og håndkontrollene skal holde ut i cirka ni timer. Designmessig har brillene også fått et løft siden sist, og skal nå være både lettere og mer behagelige å ha på seg.

Pico Neo er lagt ut forhåndsbestilling til en pris på 4000 yuan, som tilsvarer cirka 5000 kroner. De skal i første omgang kun bli tilgjengelig i Kina, men produsenten planlegger også lansering i andre land etter hvert. Det er usikkert når dette vil skje.

Brillene har for øvrig en del til felles med HTCs nye Vive Focus-briller, som også er basert på Snapdragon 835 og byr på seks graders frihet. De koster omtrent det samme som Pico Neo, men skal visstnok kun slippes i Kina.

Nå har det kommet et nytt par avansert «utvidet virkelighet»-briller: Her er endelig Magic Leap »

annonse