Tek.no

Nyhet

Hva slags produkt er det Sonos hinter om?

Lanserer nytt produkt om en måned.

Sonos
4 Mai 2018 08:50

Det amerikanske selskapet Sonos er kjent for å lage særdeles gode, men litt dyre, høyttalere, som du kan fylle hele huset med.

I dag ramlet det imidlertid inn en invitasjon til en Sonos-pressekonferanse i innboksen vår, som hinter om noe helt annet enn høyttalere. Bare så på dette:

Universal-fjernkontroll?

Det første man kanskje tenker når man ser invitasjonen, med tittelen «You're better than this» og en haug av fjernkontroller, at de ønsker å rydde opp i mylderet av fjernkontroller mange av oss har hjemme. En tradisjonell «løsning» på mange fjernkontroller har vært å lage enda en fjernkontroll, men som kan styre samtlige enheter.

Logitech har gjort dette i lang tid med sin Harmony-serie, og kanskje Sonos også vil forsøke noe lignende.

Sonos lanserte sin første smarthøyttaler i fjor, med støtte for Amazons smartassistent, Alexa, innebygd. Kanskje vil deres nye fjernkontroll også ha en innebygd smartassistent, slik at du kan kommandere både Sonos-produkter og andre smarthjemdingser med én dings.

En ny lydplanke?

Det er imidlertid flere ting som peker på at det egentlig er snakk om en ny lydplanke, ikke en universal-fjernkontroll. The Verge nevner blant annet at det har blitt lekket informasjon om en ny lydplanke via amerikanske FCC. I disse dokumentene skal det også være nevnt at produktet som kommer vil ha en HDMI-port og mikrofon(-er).

Dermed er det trolig snakk om stemmestyring via Alexa og HDMI CEC, som hjelper HDMI-produkter å snakke sammen. Samsung bruker for eksempel HDMI CEC for å styre tilkoblede enheter, som Apple TV og PlayStation 4, med TV-fjernkontrollen.

Om dette blir en fjernkontroll/styringsenhet-kombinasjon, eller rett og slett en smart lydplanke med HDMI CEC-styring, aner vi ikke. Det får vi vente til 6. juni for å finne ut av.

Hva tror du invitasjonen hinter om? Syng ut i kommentarfeltet nedenfor!

annonse

Les også