Tek.no

Nyhet Samsung 860 Pro / Samsung 860 Evo

Samsung med to nye SSD-serier

Lanserer 860 Pro og 860 Evo.

Samsung
23 Jan 2018 16:00

Samsung lanserer nå omsider nye SSD-enheter, 18 måneder etter at de lanserte det nyeste familiemedlemmet i sin nåværende 850-serie. De to nye seriene heter 860 Pro og 860 Evo, og kan blant annet skilte med langt bedre levetid.

Den billigste utgaven huser 250 GB med lagringskapasitet, og starter på rundt 1100 kroner – mens du må legge på ytterligere 400 kroner før du får kloa i den minste Pro-versjonen med samme kapasitet.

Pro-utgaven holder lengst

Ved hjelp ved av en ny kontroller og nytt minne vil de nye SSD-ene ha langt lengre levetid enn tidligere. Pro-utgaven er den aller mest hardføre, hvor 4 TB-utgaven kan skilte med 1200 fullstendige overskrivinger eller 4 800 TBW.

Om vi ser på Evo-serien så har den om lag halvparten av Pro-utgaven når det kommer til overskrivinger, altså rundt 600. Begge modellene har 5 års garanti eller grensen for overskriving – alt ettersom hva som inntreffer først.

Evo med flest valgmuligheter

Selv om Pro-utgaven på papiret er den raskeste og mest slitesterke, vil vi tippe at mange også vil vurdere Evo-varianten i stedet. Mye av grunnen er at den for det første er billigere, men også at du har flere valgmuligheter med denne serien.

For eksempel kan du velge mellom en tradisjonell 2,5 tommer, M.2 eller mSATA.

Og selv om du «kun» kan overskrive Evo-diskene 600 ganger, tror vi dette er noe de aller fleste ikke vil klare å komme i nærheten av med vanlig, privat bruk.

Lagringsenheter gir deg mange muligheter:
Her er en oversikt over diskenes mange tilkoblinger »

(Kilde: pressemelding)

Les også
Samsung har laget en SSD på 30 TB
Les også
Samsung 860 Evo: En ny «budsjettkonge» fra Samsung
Les også
Vi tok feil: Samsungs nye M.2-disker er større og raskere enn vi trodde
Les også
Samsung har lansert en SSD på saftige 4 TB for forbrukere
annonse

Les også