Til hovedinnhold

Telenor og Microsoft samarbeider

Telenors telefoniløsninger integreres med Office 365.

Microsoft

Telenor og Microsoft har signert en global syndikeringsavtale som gir Telenor mulighet til å selge Office 365-lisenser sammen med selskapets egne tjenester.

Det betyr at Telenor blir en av de første teleoperatørene i verden som kan tilby telefonitjenester inn i direktemeldings- og samarbeidsløsningen Lync Online, som er en del av Microsofts nettskybaserte kontorpakke Office 365. Det skriver Telenor i en pressemelding.

Nettmøtefunksjonen i Lync Online.

Avtalen mellom Microsoft og Telenor Group innebærer at Telenors bedriftskunder kan få to profesjonelle bedriftsløsninger i én ferdig integrert pakke som består av Telenor Mobilt Bedriftsnett og Microsoft Office 365, med tale inkludert. Telenor lanserer Office 365 i januar 2013, og forventer å ha løsningen med taleintegrasjon klar for markedet i løpet av fjerde kvartal 2013.

Alt i én pakke

– Gjennom denne avtalen utvider vi vårt tilbud innenfor skytjenester med en løsning som dekker bedriftens kommunikasjonsbehov i én pakke. Vi tror dette vil treffe et udekket behov i markedet, sier Bjørn Ivar Moen, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Dagfinn Ringås, direktør for bedrift og partner i Microsoft Norge, sier i pressemeldingen at tjenesten Telenor lanserer vil bringe sammen det beste fra to verdener.

– Med telefonitjenester fra Telenor fullt integrert i Lync Online og i Office 365, vil bedrifter kunne optimalisere både telekom, samhandling og IT-infrastruktur, og vi registrerer allerede betydelig interesse blant kundene for en slik løsning i de markeder hvor Telenor vil lansere tjenesten, sier Ringås.

De to bedriftsløsningene, Mobilt Bedriftsnett og Office 365 driftes som nettskytjenester i Telenors og Microsofts datasentere. Løsningen vil være like tilgjengelig for alle bedrifter uansett størrelse, ifølge Telenor.

Les også: Nå fungerer Apples kontorapper bedre med Microsoft Office

annonse