Tek.no

Nyhet

Telenor og Microsoft samarbeider

Telenors telefoniløsninger integreres med Office 365.

Microsoft
Kurt Lekanger
17 Des 2012 09:04

Telenor og Microsoft har signert en global syndikeringsavtale som gir Telenor mulighet til å selge Office 365-lisenser sammen med selskapets egne tjenester.

Det betyr at Telenor blir en av de første teleoperatørene i verden som kan tilby telefonitjenester inn i direktemeldings- og samarbeidsløsningen Lync Online, som er en del av Microsofts nettskybaserte kontorpakke Office 365. Det skriver Telenor i en pressemelding.

Nettmøtefunksjonen i Lync Online.

Avtalen mellom Microsoft og Telenor Group innebærer at Telenors bedriftskunder kan få to profesjonelle bedriftsløsninger i én ferdig integrert pakke som består av Telenor Mobilt Bedriftsnett og Microsoft Office 365, med tale inkludert. Telenor lanserer Office 365 i januar 2013, og forventer å ha løsningen med taleintegrasjon klar for markedet i løpet av fjerde kvartal 2013.

Alt i én pakke

– Gjennom denne avtalen utvider vi vårt tilbud innenfor skytjenester med en løsning som dekker bedriftens kommunikasjonsbehov i én pakke. Vi tror dette vil treffe et udekket behov i markedet, sier Bjørn Ivar Moen, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Dagfinn Ringås, direktør for bedrift og partner i Microsoft Norge, sier i pressemeldingen at tjenesten Telenor lanserer vil bringe sammen det beste fra to verdener.

– Med telefonitjenester fra Telenor fullt integrert i Lync Online og i Office 365, vil bedrifter kunne optimalisere både telekom, samhandling og IT-infrastruktur, og vi registrerer allerede betydelig interesse blant kundene for en slik løsning i de markeder hvor Telenor vil lansere tjenesten, sier Ringås.

De to bedriftsløsningene, Mobilt Bedriftsnett og Office 365 driftes som nettskytjenester i Telenors og Microsofts datasentere. Løsningen vil være like tilgjengelig for alle bedrifter uansett størrelse, ifølge Telenor.

Les også: Nå fungerer Apples kontorapper bedre med Microsoft Office

Les også
Fem millioner nye Telenor-kunder i andre kvartal
Les også
Denne roboten er som hentet rett ut av The Big Bang Theory
Les også
Telenor fikk storkontrakt
Les også
Nå fungerer Apples kontorapper bedre med Microsoft Office
Les også
iPad-en skal gjøre deg til en bedre selger
Les også
Skal sikre innhold på mobil, nettbrett og pc
annonse

Les også