Nyhet

Se roboten HERB skille en Oreo-kjeks

Klarer han det med en kniv, mon tro?

En dag vil vi sannsynligvis få robottjenere som gjør de kjedelige husholdningsoppgavene vi ikke gidder, som å vaske opp, ta klesvasken, støvsuge og lage mat.

Inntil framtiden har gjort sin entré, må forskerne faktisk bygge og utvikle våre kommende hjelpere. Her kommer HERB inn i bildet. Han føyer seg inn i rekken av roboter som må ta de første nødvendige stegene, slik at vi slipper å skille Oreo-kjeks på egen hånd.

Jepp, HERB klarer faktisk å separere kjeksen fra kremen i Oreo.

Ser som oss

HERB står for «Home Exploring Robotic Butler», og stammer fra robotavdelingen ved Carnegie Mellon-universitetet i Pittsburgh. For å demonstrere hva denne personlige butler-roboten er i stand til å gjøre, valgte forskerne å melde ham på Oreo-produsenten Nabiscos Cookie vs. Creme-utfordring.

Her kunne han vise fram sin britiske aksent, to armer med tre fingre og flere ledd, samt sitt Curiosity-lignende hode.

På innsiden av toppen har HERB en rekke kameraer og Kinect-aktige sensorer, som lar roboten tolke omgivelsene og utføre temmelig kompliserte oppgaver – som nettopp det å skille en skjør kjeks.

Delikat operasjon

I videoen nederst i saken kan du se hvordan HERB plukker opp en kjeks, før han skiller den med begge hendene. Deretter tørker roboten kremen av på et kjøkkenredskap, før det hele avsluttes med et håndkletørk for å gjøre resultatet bedre.

Foreløpig er det rimelig begrenset hva man kan bruke personlige robotassistenter til, ettersom de vanligvis fokuserer på én høyst spesifikk oppgave. Ett sted må framtiden likevel begynne, og hvorfor ikke med en Oreo-skillende robot?

Oreo-utfordring

HERB er faktisk det fjerde innslaget i utfordringen om å skille kjeks og krem i Oreo-kjeks. Tidligere har vi sett en pariserhjul-aktig maskin fra konseptkunstnerne Dentaku, et laboratorie-aktig forsøk fra leketøysforskerne Bill og Barry, og en voldsom separeringsmaskin fra fysikeren David Neevel.

HERB er ikke den eneste gourmet-roboten der ute:
Koreansk robot-hushjelp lager agurksalat »

Ta en titt på den fascinerende videoen der HERB prøver å skille Oreo-kjeksen:

(Kilde: Gizmag)

Les også
Robot-fuglen som lurer selv vanlige fugler
Les også
Dette er utrolig nok en robot
Les også
Flyvende drone fanger ting med klørne
Les også
Her er roboten som vasker grillen din
Les også
Koreansk robot-hushjelp lager agurksalat
Les også
Restaurant drives av roboter
Les også
Robot tilbyr en hjelpende hånd på kjøkkenet
annonse