Tek.no

Nyhet

Hanske gir deg et tastatur på hånda

Kan revolusjonere måten vi bruker datamaskiner på.

UAHuntsville
Vegard Ottervig
25 Okt 2012 12:56

Det tradisjonelle QWERTY-tastaturet har vært kongen på haugen i mange år. Ingen har klart å vippe det av tronen, og både bærbare PC-er, smarttelefoner og nettbrett bruker varianter av det.

Vanlige tastaturer er imidlertid ikke så enkle å bruke med bare én hånd, som for eksempel når du er ute og går en tur med telefonen din. I slike situasjoner kan det hende at denne hansken kommer godt med.

Gauntlet Keyboard er nemlig en høyteknologisk hanske med et innebygd, trådløst tastatur.

De vanligste bokstavene

Gauntlet står for «Generally Accessible Universal Nomadic Tactile Low-power Electronic Typist». Hansken er utviklet av et forskerteam ledet av Jiake Liu ved University of Alabama in Huntsville (UAHuntsville).

På hansken har de tatt de vanligste bokstavene fra det engelske alfabetet og lagt dem på strategiske steder hvor det er enkelt å komme til ved hjelp av naturlige bevegelser. Mindre brukte bokstaver og funksjoner får man til med mer kompliserte bevegelser.

Sletting av ord foregår ved hjelp av en enkel sveipebevegelse.

– Stort nytteområde

Når hanskebrukeren «taster», sendes signaler til et lite kretskort på størrelse med en fyrstikkeske. Deretter blir tasteinformasjonen sendt videre til en datamaskin, nettbrett, smarttelefon eller lignende via Bluetooth.

Gauntlet kan være til stor nytte for handikappede brukere, men Jiake Liu og teamet hans mener at den også kan bli brukt i militæret, til spilling, og til og med til å lage musikk ved hjelp av en synthesizer.

Det ser ut som trenden er å gjøre oss til inputmekanismer i framtiden. Hvis du for eksempel kombinerer Gauntlet Keyboard med Magic Finger, blir du med andre ord en vandrende mus og tastatur.

Forskerne fra UAHuntsville forsøker nå å patentere oppfinnelsen, for deretter å pønske ut et ferdig produkt til markedet.

På videoen nedenfor kan du se Gauntlet Keyboard i aksjon:

(Kilde: UAHuntsville)

Les også
Dette er en kombinert mus og tastatur
Les også
Dette tastaturet har alt du trenger
Les også
Sjekk ut «Minority Report-hansken»
Les også
Smartpenn sender notatene dine til nettskyen
Les også
Pepperspray gjør mobilen til et forsvarsvåpen
Les også
Denne gjør fingeren din «magisk»
Les også
En hanske perfekt for norsk vinter?
Les også
Ta på deg tastatur-buksene
Les også
Gjennomsiktig tastatur og mus søker lykken
annonse

Les også