Til hovedinnhold

Selger iPhone-apper til 7000 kroner per stykk

Noen utviklere velger å legge seg på maksprisen i App Store.

iStockphoto / 22032192

De fleste apper i App Store koster typisk 7 kroner eller er gratis, kanskje med reklamefinansiering. Noen spesialapper, som de mest omfattende navigasjonsløsningene, koster kanskje 500 kroner.

Men visste du at det faktisk finnes apper som koster helt opp til 7000 kroner, som er den maksimale prisen Apple tillater at apper selges for?

Analyseselskapet Distimo sier det i januar var 30 slike apper i App Store, ifølge Wall Street Journal. Vi har ikke oversikt over hvor mange av appene som er tilgjengelig i den norske versjonen av App Store, men alle de tre appene Wall Street Journal nevner som eksempel i sin artikkel, var også tilgjengelige for norske brukere.

iVIP Black får du ikke lov til å bruke hvis du ikke tjener minst 8,5 millioner kroner i året.

Millionær-appen

En av 7000-kronersappene heter iVIP Black, og appen har ganske passende fått tilnavnet "millionær-appen". For ikke bare må du ut med 7000 kroner for appen, du må også bevise at du har en årsinntekt på mer enn 1 million britiske pund (8,5 millioner kroner) for å få lov til å bruke appen.

iVIP Black gir brukerne tilgang til ulike luksustjenester, samt tilbud fra ulike partnertjenester, som butlere, privatflyutleie, luksusbåter og livvakter.

– Vi ønsket at iVIP skal være en premium-tjeneste og så eksklusiv som mulig. Folk må søke, og vi kan avvise medlemsskap, sier iVIP-grunnlegger Matthew Rowe til Wall Street Journal. Og grunnen til at appen koster 7000 kroner, er rett og slett at det er den høyeste prisen som er mulig å ta for en app.

iVIP har mer enn 150 000 medlemmer på alle tjenestene sine, men Rowe vil ikke fortelle hvor mange som er betalende kunder. Selskapet tilbyr også rimeligere tjenester.

CyberTuner koster 7000 kroner, og er beregnet på profesjonelle pianostemmere.

Betaler dyrt for eksamensforberedelser

Av andre dyre apper, finner vi blant annet en app for å stemme piano, samt appen BarMax, som skal gjøre det enklere å forberede seg til den såkalte "bar exam" – en eksamen du må igjennom for å kunne praktisere som advokat i USA.

BarMax er laget av en tidligere Harvard-student, Mehran Ebadolahi. Ifølge ham koster klasseromsundervisning for tilsvarende kurs hele 4000 dollar – 23 000 kroner. Dermed skulle denne appen være nærmest et røverkjøp, forutsatt at den gjør samme nytten.

Det finnes også en rekke andre dyre apper, som for eksempel CAD-visningsprogrammet VueCAD Pro til 7000 kroner, samt spesialapper for tannleger (DDS GP Yes! til 3500,-) og veterinærer (iDIA Diagnostic Imaging Atlas til 2450,-).

Les også om studentene som jakter den neste app-suksessen

Har du eksempler på ekstremt kostbare apper i App Store eller på Google Play? Eller har du tips om "luksusapper" utviklet av norske utviklere? Bruk kommentarfeltet under artikkelen!

(Kilder: Wall Street Journal og Business Insider)

annonse