Til hovedinnhold

Dette er antagelig Samsung Galaxy S IV

Se første offisielle "teaser"-bilde og les de siste ryktene her.

Samsung / 52Samsung.com

Klokken 01:00 natt til fredag 15. mars, norsk tid, starter Samsung Unpacked i New York. Sannsynligvis vil det bli lansert mer enn ett produkt, men høydepunktet de fleste venter på er Samsungs nye toppmodell, Samsung Galaxy S IV (S4).

Samsung har selv publisert dette bildet, uten å si noe om hva det faktisk viser. Men det ville overraske oss mye om det ikke var en Samsung Galaxy S IV. Foto: Samsung

Samsung har foreløpig ikke sagt noe som helst om hvordan Galaxy S IV kommer til å bli, eller for den saks bekreftet navnet på telefonen. Selskapet har likevel erstattet ordet "for" med tallet 4 i så godt som all markedsføring av lanseringen.

Rykteflommen dabber nok ikke av etter at Samsungs amerikanske avdeling tirsdag publiserte et teaser-bilde som viser litt av det som antagelig er Galaxy S IV.

Bildet følges av teksten "The countdown for #TheNextBigThing has begun. Who’s ready for the Global Unpacked Event on March 14?".

Her er noen av ryktene så langt.

Større skjerm

Er dette Samsung Galaxy S IV?Foto: 52Samsung.com
Foto: 52Samsung.com
Foto: 52Samsung.com

Tre dager før lanseringen publiserte det kinesiske nettstedet 52samsung.com det de hevder er lekkede bilder av Galaxy S IV. Bildet viser en telefon med modellnavnet GT-i9502, med en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning (1920x1080), 2 GB RAM og et 13 megapiksel kamera. Telefonen kjører Android 4.2.1.

Hvis skjermen blir på fem tommer, betyr det altså at telefonen blir litt større enn dagens Galaxy S III – som har en 4,8-tommers skjerm.

Tidligere har spesifikasjoner på det som angivelig skal være Galaxy S IV ha dukket opp via en rapport fra ytelsestestprogrammet Antutu, som den italienske bloggen HDblog.it har publisert. De tekniske spesifikasjonene fra 52samsung.com stemmer overens med disse spesifikasjonene.

Enheten som er avbildet hos 52samsung.com skal være en lokal dual-SIM-versjon som skal lanseres av China Unicom. Men siden i9500 er en eksisterende utviklertelefon for Tizen-operativsystemet, synes vi det virker merkelig om S4 vil få navnet GT-i95xx. Vi er derfor langt fra sikre på om bildene virkelig viser en Galaxy S IV.

GT-i9500 er imidlertid navnet en rekke nettsteder bruker om Galaxy S IV, blant annet Sammobile.com som hevder at Samsung vil komme med seks ulike varianter av telefonen – 16, 32 eller 64 GB i enten svart eller hvitt.

Åtte prosessorkjerner

Sammobile hevder at en kilde i Samsung har sagt at telefonen kan komme til å benytte en Snapdragon 600-prosessor fra Qualcomm, i stedet for Samsungs egen Exynos 5 Octa 5410-brikke. Vi tror nok likevel det er mest sannsynlig at det er Exynos-brikken som vil finne veien inn i den nye toppmodellen. Rapporten fra Antutu viser også at det er denne brikken som vil bli brukt.

En annen mulighet er at Galaxy S IV vil benytte seg av ulik innmat avhengig av region. Dagens Galaxy S III benytter nemlig både Samsungs egne systembrikker, og Snapdragon-varianter, avhengig av hvor du kjøper den.

Exynos 5 Octa baserer seg på ARMs såkalte big.LITTLE-konfigurasjon som innebærer at fire ARM Cortex A15-prosessorer og fire Cortex A7-prosessorer kobles sammen. A15 er en av de aller kraftigste prosessorene som finnes til mobiltelefoner og nettbrett. De fire A15-kjernene brukes til de mest krevende oppgavene, mens de fire mer strømgjerrige A7-kjernene benyttes når det ikke kreves like mye datakraft.

Grafikkprosessoren skal være en PowerVR SGX544MP.

Følger øynene dine

New York Times skrev nylig at Samsung ville satse mye på programvareløsningene i S IV, i likhet med S III. En av avisens kilder skal ha prøvd telefonen, og mente spesielt én funksjon var spennende: automatisk rulling på nettsider når du beveger øynene.

Denne funksjonen vil følge øynene dine for å avgjøre når teksten på skjermen skal begynne å rulle. Dette skal fungere ved at telefonen ser når øynene har nådd bunnen av skjermen, og da autmatisk ruller videre nedover for å vise de neste avsnittene med tekst.

En anonym kilde i Samsung uttaler til New York Times at programvarefunksjonene i Galaxy S IV vil være mer viktig enn maskinvarespesifikasjonene.

Trådløs lading

Et annet rykte skal ha det til at Galaxy S IV vil få trådløs lading, noe forsåvidt også Galaxy S III ble lansert med – uten at ladeløsningen noengang dukket opp.

"Samsung ventes å ta i bruk Qi trådløs ladeteknologi fra The Wireless Power Consortium (WPC) i sin neste flaggskipmodell, Galaxy S IV", hevder kildene ifølge Digitimes.com.

Les også:

annonse