Nyhet

Dette kameraet fanger alt

Tar bilder i 360 grader og sender dem til smarttelefonen din.

Er du lei av at kameraer begrenser utsnittet på det du har lyst til å ta bilde av? Har du problemer med å få tatt bilde av hele vennegjengen som sitter rundt bordet? Nå er løsningen her i form av et kamera som tar bilder i 360 grader.

Det japanske selskapet Ricoh har satt sammen et kamera som klarer å ta bilder på samme måte som Google Street View. Når du knipser i vei, blir det altså sydd sammen et panoramabilde som fanger opp alt rundt deg. I tillegg blir 360-bildet sendt av gårde til smarttelefonen eller nettbrettet ditt, så du kan studere detaljer og leke deg.

To fiskeøyne

Kameraet består av to fiskeøyeobjektiver.Foto: DigInfo TV

Kameraet består av to fiskeøyeobjektiver, som tar et bilde med 180 graders synsvinkel hver. Kameraet syr de to bildene sømløst sammen, før det sender det trådløst over til smarttelefonen.

Når du har tilgang til bildet på mobilen, kan du navigere deg både opp og ned, og til venstre og høyre. Hvis du har brukt Google Street View tidligere, burde brukeropplevelsen være kjent.

Ønsker video

Nå behøver ingen på festen å bli utelatt fra bilder.Foto: DigInfo TV

Kameraet tar foreløpig bare stillbilder, men Ricoh ønsker å få det til å takle video i tillegg. Ettersom teknologien er forholdsvis ny, har ikke de tekniske detaljene blitt fastslått 100 prosent ennå.

Ricoh ser nå først og fremst på hvordan folk tar imot det nye kameraet, og hvis det blir en suksess, skal de krympe størrelsen og sende det til markedet.

Vi er på Facebook!

Se kameraet i aksjon på YouTube:

(Kilde: DigInfo TV)

Les også
Canon EOS 6D: Et av de beste kamerakjøpene
Les også
Slik redder du bildene dine
Les også
FotoKnudsen er konkurs
Les også
5 ting du ikke kan gjøre med et mobiltelefonkamera
Les også
Monsterkamera ser deg fra 5 kilometer oppe i lufta
Les også
Dette kvadrokopteret er din personlige fotograf
Les også
Dette bildet ble for stort for Datatilsynet
Les også
Kle på deg et actionkamera
annonse