Tek.no

Nyhet

8 ting utviklere vil gjøre med Google Glass

Google spurte om forslag via Twitter og fikk tusenvis av svar.

Antonio Zugaldia ( Wikimedia Commons)
Vegard Ottervig
6 Mar 2013 15:10

Fire forslag

Google Glass er navnet på søkegiganten Googles kommende databriller. Her er tanken at du tar på deg brillene, før du får skreddersydd informasjon over det ene øyet – eller såkalt utvidet virkelighet (augmented reality).

Mulighetene for en slik innretning er mange: For eksempel å bli vist vei i ukjente områder, få informasjon om en bygning du ser på, ta bilder midt i en situasjon og så videre.

Selv om det er liten tvil om at Google er et kreativt selskap, ville den amerikanske virksomheten også ha forslag fra brukere. Det rant følgelig inn haugevis av forslag merket med #ifihadglass, hvor diverse utviklere kom med en rekke spennende ideer. Her følger noen av de beste forslagene, basert på en liste hos Fast Company.

Hva skjer her?

Foto: Jun Mei

Folkene bak reiseappen Triposo vil gjerne bruke Google Glass til å utforske nye, ukjente steder.

Når du som turist for eksempel trasker rundt i en by, kan Glass bidra med informasjon om hva som skjer i den eller den butikken du ser på, gi deg hotellanmeldelser og komme med tips til kulturelle begivenheter som foregår i det aktuelle tidsrommet.

Mange har sikkert følt seg fortapt eller overveldet i en fremmed by, og Google Glass kan derfor gjøre opplevelsen litt mer overkommelig.

Tegnspråk

Foto: Sayoko Yoshida

De færreste av oss er dessverre lært opp til å forstå tegnspråk, men da kommer moderne teknologi inn med en hjelpende hånd.

Dette forslaget fra Sayoko Yoshida går nemlig ut på at Glass ser og tolker tegnspråk, før datamaskinen oversetter og overfører gestikuleringen til undertekster.

Muligheten til å gå den andre veien burde også være mulig. En minivideo over det ene øyet ditt kan for eksempel forklare deg hvilke tegn du må lage for å kommunisere det du har lest inn til Glass.

Teller kilokaloriene

Foto: Yang Shun Tay

Det er ikke alltid like lett å vite nøyaktig hvor mange kilokalorier du har fått i deg i løpet av en dag. Designeren Yang Shun Tay ønsker seg derfor at Google Glass kan implementere en løsning for dette.

Google Glass skal med andre ord observere maten, analysere den med data fra for eksempel en sentral ernæringsdatabase og gi deg informasjonen du trenger. I tillegg skal brillene kunne komme med forslag til trening og mosjon.

Nødhjelp

Foto: Agency Republic

Markedsføringsselskapet Agency Republic tror at Google Glass kan bidra med livreddende hjelp.

Ideen går ut på et toveis kommunikasjonssystem (omtrent som å ringe 113), hvor en operatør gir deg steg-for-steg-veiledning hvis du snubler over en person med et illebefinnende. Alt via videooverføring, selvsagt.

Bli med til neste side for å se fire spennende forslag til »

Ble du nysgjerrig på disse brillene?
10 ting du må vite omGoogle Glass »

Les også