Til hovedinnhold
NyhetSvær TV med ekstrem oppløsning

LG bekrefter 84 tommers 4K-TV i Europa

Lanseres snart på disse breddegrader.

LG

LG viste fram en 84 tommer stor 4K-TV på CES-messen i Las Vegas i januar, og nå kommer omsider den store TV-en med den høye oppløsningen på markedet.

Det sørkoreanske selskapet har nylig lansert monsterfjernsynet i hjemlandet, men bekrefter nå at TV-en også er på vei til resten av verden, inkludert Europa. 4K-beistet dukker opp på disse breddegrader i september, men det er klart at 4K foreløpig ikke blir allemannseie: Prisen skal angivelig ligge på rundt 130 000 kroner. Det er verdt å merke seg at denne summen ikke er endelig bekreftet for det europeiske markedet.

Bedre 3D-kvalitet

Den svære TV-en benytter seg altså av en oppløsning på såkalt 4K (3840 x 2160 piksler), det vil si fire ganger høyere enn Full HD. Den høye oppløsningen gjør det mulig å vise enda klarere bilder og forbedre detaljgraden i stereoskopisk 3D-visning, som i LGs Cinema 3D-system.

TV-en er med andre ord 3D-kompatibel, og blir dessuten utstyrt med Smart-TV-funksjoner, LGs Magic Motion-fjernkontroll, Dual Play og et innebygd 2.2-høyttalersystem.

Flere 4K-nyheter

4K-TV-en blir vist fram på messegulvet i Berlin, når IFA 2012 åpner dørene 31. august. IFA 2012 er ventet å bli det store startskuddet til flere store TV-er med 4K-oppløsning.

4K er regnet å være det naturlige steget videre fra 1080p på skjermfronten, mye på grunn av at apparatene blir større og større. Det er foreløpig skralt med innhold i den høye oppløsningen, men flere produkter eksisterer allerede. Sony har for eksempel vist fram en 4K-projektor.

I tillegg til LG skal visstnok nevnte Sony og Toshiba presentere nye 4K-produkter på IFA 2012. Dette skriver finansavisen Nikkei. Toshiba skal vise fram sin nye 84 tommer store 4K-TV, som er ventet å komme i salg på det europeiske markedet i andre kvartal 2013 til rundt 75 000 kroner.

Sony skal også være klar med en egen, gigantiske 4K-TV på messen, og både de og Toshiba vil by på hver sin løsning når det gjelder å oppskalere vanlig Blu-ray til 4K.

(Kilde: LG)

annonse