Nyhet

Så mye koster LGs 4K-monster

Kvess sparekniven for det 84 tommer store beistet.

Nå nærmer 4KTV-ene seg det norske farvannet for alvor. Det er godt over ett år siden sørkoreanske LG først annonserte en 84 tommer stor 4KTV, og i fjor høst bekreftet de at monsterskjermen også kommer til Europa.

Nå har 84LM960W, som det store beistet heter, endelig fått nordiske priser. Både danske og svenske nettbutikker oppgir prisnivå, mens Norge henger litt etter. Det vil uansett ikke bli billig, verken hos våre kjære naboer eller på hjemmebane.

Vesentlige prisforskjeller

84LM960W blir rimelig slank.Foto: LG

Fire nettbutikker hos svenske Prisjakt.nu har fått 84-tommeren inn i systemet, og prisen oppgis å være 139 000 kroner hos samtlige.

Danske Pricerunner.dk fanger inn to butikker, og den billigste her oppgir prisen til å være mer rimelige (men fremdeles svindyre) 99 999 kroner. Nest billigste pris i Danmark ser foreløpig ut til å bli 124 000 kroner.

Det ser altså ut til å være hele 40 000 kroner i prisforskjell mellom de hittil billigste og dyreste butikkene, og det blir spennende å se hvor norske forhandlere kommer til å plassere seg.

Den opprinnelige utsalgsprisen ble oppgitt å være 130 000 kroner av LG i august, og dermed er kanskje ikke disse prisene så altfor overraskende.

To mindre på vei

Baksiden av 84LM960W.Foto: LG

84LM960W er LED-LCD-basert, og byr først og fremst på 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Dette er fire ganger høyere oppløsning enn Full HD, og tilbyr over 8 millioner piksler, større fargerom og andre forbedringer. I tillegg kan TV-en vise stereoskopisk 3D, og smart-TV-funksjonalitet er selvsagt på plass.

To mindre modeller på 65 og 55 tommer er også på vei, men prisene på disse er ukjent. Ifølge FlatpanelsDK har rivalen Sony operert med henholdsvis 60 000 og 40 000 kroner for samme størrelser.

Du kan lese mer om 84LM960W på LGs offisielle nettside.

Hvis du vil vite når denne TV-en får norsk pris, sjekk ut prisvarslingen på 84LM960W i prisguiden.

LGs konkurrent kommer også med en diger TV:
Så dyr blir Samsungs enorme 4K-TV »

(Kilde: FlatpanelsDK)

Les også
Nå kommer de mer «folkelige» 4K-TV-ene
Les også
Superoppløsningen får TV-markedet til å vokse igjen
Les også
Forteller for første gang hvor mange OLED-TV-er som er solgt
Les også
Så mange 4KTV-er blir solgt i år
Les også
LG viser trådløs 4K-strømming
Les også
Hva er 4K?
Les også
Her er alle detaljene om LGs nye TV-er
Les også
LG bekrefter 84 tommers 4K-TV i Europa
annonse