Til hovedinnhold

Brukte mobiler en gullgruve for kriminelle

Sikkerhetsselskap fant sensitive data på en av tre mobiltelefoner som var resatt til fabrikkinnstillinger.

iStockphoto

Selv om du nullstiller en mobiltelefon tilbake til fabrikkinnstillingene, kan det være mulig å hente ut sensitiv informasjon fra telefonen. Det viser en undersøkelse gjort av sikkerhetsselskapet Bitsec, på oppdrag fra ComputerSweden.

Bitsec undersøkte 50 mobiltelefoner som var kjøpt inn brukt, og på en tredjedel av telefonene klarte ekspertene å hente ut sensitiv informasjon.

På hele 39 av 50 telefoner fant man en eller annen form for informasjon som kunne hentes frem igjen, til tross for at telefonene var nullstilt.

Kundelister og styrereferater på avveie

Sikkerhetskonsulent Wesam Dayem i Bitsec sier til ComputerSweden at han ikke er så overrasket at dette kan skje på telefoner fra private brukere, men at det er urovekkende at bedrifter ikke håndterer sine data på en sikrere måte.

På én telefon som har tilhørt en eiendomsmegler klarte man å rekonstruere bilder av kundenes pass og ID-kort, og en rekke dokumenter med bankopplysninger, signaturer og personlig informasjon.

Det var kun på Android- og Symbian-telefoner at ekspertene klarte å rekonstruere informasjonen. Ingen informasjon lot seg gjenopprette fra de iPhone-enhetene som ble undersøkt.

Kan brukes til utpressing

Siden mange av telefonene ikke bare inneholdt personopplysninger, men også sexbilder og bilder som ikke er ment for offentligheten, mener ekspertene at dette kan brukes til utpressingsforsøk. Ved å få tilgang til personopplysninger er det også en fare for ID-tyveri, for eksempel at noen bruker din identitet til å åpne en spillekonto eller låne penger.

Ekspertene brukte utelukkende verktøy som var fritt tilgjengelige for hvem som helst.

Les også:– Android-trusler har eksplodert

(Kilde: ComputerSweden)

annonse