Tek.no

Nyhet

En bærbar som kjører Windows 8 og Android

Asus har sluppet Transformer Book Trio.

Vegar Jansen, Hardware.no
3 Juni 2013 14:13

Hardware.no/Taipei: Asus har nå sluppet en bærbar datamaskin, som egentlig et tre produkter samlet i én maskin. Modellen har fått navnet Transformer Book Trio, og er ment å være en bærbar datamaskin, ett nettbrett og en stasjonær maskin. Riktignok ikke samtidig, men med enkle grep kan datamaskinen endre form og bruksmåte.

Maskinen har to ulike operativsystemer, nemlig Microsoft Windows 8 for den bærbare datamaskinen og den stasjonære datamaskinen. Nettbrettet kjører med Android.

Data synkroniseres mellom de to operativsystemene, slik at du for eksempel kan fortsette å lese den samme artikkelen på Internett, dersom du må forlate den stasjonære datamaskinen.

Asus Transformer Book Trio.

God batteritid

Selve nettbrettet har et IPS-panel på 11,6 tommer, med en oppløsning på 1920 ganger 1080 piksler. Dette er en rimelig voksen oppløsning på en såpass liten skjerm, samtidig som det har blitt en ganske vanlig oppløsning på slike enheter.

På prosessorsiden finner vi en Intel Atom, kjørende på 2,0 GHz. Lagringen skjer på en egen SSD på opptil 64 GB.

Batteritiden for nettbrettet er oppgitt til gode 15 timer.

Kraftig datamaskin

Selve Windows-maskinen kan komme med en rekke ulike prosessorer, begrenset oppad til en Intel Core i7, da med den nye Haswell-arkitekturen. En harddisk på 750 GB har det også blitt plass til, selv om vi undrer oss litt over mangelen på SSD.

Dersom du ønsker kan du koble på en større skjerm på Windows-maskinen, slik at den kan brukes mer som en stasjonær datamaskin. Den kan da brukes uavhengig av nettbrettet.

Windows-maskinen fungerer naturlig nok også som lader for nettbrettet. Det som kanskje er litt spesielt er at den når du bruker maskinen som en bærbar datamaskin, blir batteritiden på beskjedne seks timer. Det er en god del lavere enn det Intel mener at nye Haswell-baserte datamaskiner skal ha.

Det er ikke bare Transformer Book Trio som har kommet i det siste. Asus har også lansert en 4K-skjerm på 31,5 tommer »

Vi er på Facebook!
Les også
Her er Asus´ nye råtass-skjerm med 4K-oppløsning
Les også
Neste Asus Zenbook får «Retina»-oppløsning
Les også
Her er Asus' stasjonære PC – med nettbrett
Les også
Her er Asus' kinderegg av en datamaskin
annonse

Les også