Til hovedinnhold

Nå skal Dropbox bli sikrere

Dobbel-innlogging og passord på SMS holder filene dine trygge.

Hardware.no/iStock 20116244

Nettskylagring har blitt et populært fenomen de siste årene. De lar deg lagre og hente filer fra hvor enn du er, og dokumentet eller filmen du var ute etter er aldri mer enn et par trykk unna. De utgjør imidlertid også en stor sikkerhetsrisiko, skulle passordet ditt komme på aveie.

Dette har vært et stort tema den siste tiden, spesielt etter at journalisten Mat Honan fikk sitt digitale liv fjernslettet av en hacker.

I vår guide til å beskytte deg mot iCloud-hacking nevnte vi blant annet å dobbelsikre Gmail-kontoen din, slik at du trenger to ulike passord for å logge deg inn til kontoen din. Ett personlig passord, og ett du får tilsendt på SMS.

Nå har den populære nettskytjenesten Dropbox valgt å følge i Googles fotspor. I en ny betautgave av programvaren er det nå lagt inn støtte for såkalt dobbeltverifisering, slik at du kan være enda sikrere på at dataen din er trygg.

Enkelt oppsett

For å benytte deg av den nye sikkerhetsfunksjonen må du laste ned en betaversjon av Dropbox-programvaren til datamaskinen din. Så fort programmet er installert kan du besøke betasidene til Dropbox, og følge steg-for-steg-forklaringene. Akkurat som Googles dobbelverifisering får du en kode via en tekstmelding, eller via en verifiseringsapplikasjon som bruker tidsbaserte éngangspassord.

Dropbox gir deg også ett nødpassord, i tilfelle du skulle miste mobilen du ellers ville fått SMS på.

Det er svært enkelt å sette opp den nye sikkerhetsfunksjonen, og er du allerede en aktiv bruker av Dropbox er dette en enkel og grei måte å sikre dataen din på. Dropbox sier de vil slippe programvaren i løpet av de neste dagene, men er du utålmodig kan du prøve ut funksjonen allerede i dag.

Les også: Slik kan du beskytte deg mot iCloud-hacking

(Kilde: Dropbox)

annonse