Til hovedinnhold

PlayStation 4 takler 4K

Men bare for «personlig innhold».

Hardware.no, Sony

Neste generasjons bildekvalitet heter 4K, og lover fire ganger så høy oppløsning som dagens Full HD. Mens Blu-ray-gruppen prøver å finne en måte å dytte 4K inn i Blu-ray-plater på, har selskapet Sony også et annet triks i ermet.

PlayStation 4 (PS4) ble som kjent annonsert nylig, og i den forbindelse har det kommet fram interessant informasjon. Ikke bare har konsollen 8-kjernet 64-bit x86-prosessor, grafikkløsning bygd på "neste generasjon" AMD Radeon og 8 GB GDDR5-minne – det viser seg at den også støtter 4K.

Ikke for spill

Før spillentusiastene kan juble over 4K-spill, må vi dessverre stikke hull på den ballongen. 4K-støtten i PlayStation 4 begrenser seg nemlig kun til såkalt «personlig innhold» – altså eventuelle bilder og videoer du måtte ha i en oppløsning på 3840 x 2160 piksler eller høyere.

Det er Sony Worldwide Studios' president Shuhei Yoshida som har bekreftet denne opplysningen overfor både Joystiq og Polygon:

– Det offisielle svaret er at PS4 støtter 4K-visning for personlig innhold, som bilder eller video. Ikke spill. PS4-spill vil ikke vises i 4K, sier Yoshida til Polygon.

Ivrig 4K-pådriver

Sony er en av de ivrigste pådriverne for 4K-teknologien. Selskapet har blant annet lansert en 4K-projektor, vist fram en TV med OLED-panel og 4K-oppløsning, samt lansert en TV med medfølgende 4K-filmer. I tillegg snuser japanerne på å komprimere 4K-signaler via satellitt, for å sende drømmeoppløsningen rett inn i stua di.

En støtte for 4K i PS4 innebærer med andre ord at du kan se 4K-filmer hvis du har en 4K-TV. Hvordan distribusjonen av eventuelle kjøpefilmer med oppløsningen vil foregå, er fremdeles ukjent.

Det er heller ikke nevnt om PS4 vil støtte høyere bildefrekvenser (HFR). Hobbiten ble for eksempel filmet i 48 bilder i sekundet, og utvalgte kinoer rundt omkring i Norge viste av filmen med denne raske og sømløse flyten i bildet.

Det japanske selskapet presser hardt på for framtidens oppløsning:
Sony ønsker 4K-standard »

Les alt om PlayStation 4 hos Gamer.no »

(Kilder: Joystiq, Polygon, FlatpanelsDK)

annonse