Bekreftet: AMDs neste skjermkort kommer i år

Toppsjef har avslørt detaljer om «Hawaii», som skal komme i år.

Hawaii er ikke bare USAs eneste delstat som ender på tre vokaler. Det er også kodenavnet på en kommende grafikkbrikke fra AMD – den som skal få innlede det nye navnregimet.

Nå har det dukket opp flere opplysninger rundt Hawaii, blant annet takket være et intervju med AMDs Matt Skynner i Forbes. Skynner er en av toppgutta i AMD, og kunne først og fremst bekrefte at de nye grafikkortene kommer på markedet i årets siste kvartal.

Det betyr at juleferien kan være sikret for deg som lengter etter en ny Radeon.

Sikter ikke helt mot toppen

Skynner kunne også fortelle at AMD i første omgang ønsker å gå etter entusiastene med sin nye generasjon kort. Det betyr at AMDs kommende toppmodell ikke vil kunne måle seg mot det råeste konkurrenten Nvidia kan tilby, men på den annen side vil den også være snillere priset.

– Vi sikter ikke mot et 999-dollars (for grafikkort vanligvis tilsvarende rundt 8000 NOK, journ.anm.) énkjernet grafikkort som konkurrenten vår, fordi vi ikke tror det er så mange som har de 999 dollarene, forklarte Skynner.

Altså vil AMD også i fremtiden satse på kort med to grafikkprosessorer, som dagens AMD Radeon HD 7990, for de mer pengesterke «ultraentusiastene».

Skynner bekreftet videre at den nye grafikkprosessoren lages med 28nm fabrikasjonsprosess. Dette ble begrunnet med at det gjorde det mulig å oppnå høyere klokkefrekvenser og dertil bedre ytelse.

Men hva vil skjermkortene hete?
– Det er slutt på Radeon HD »

Kilde: Forbes

Les også
– Det er slutt på «Radeon HD» fra AMD
Les også
De nye prosessorene holder nøkkelen til AMDs fremtid
Les også
Her er AMDs nye budsjett-prosessor
Les også
AMD slipper «verdens raskeste» skjermkort for bærbare
Mer om
annonse