Nyhet

Google vil lansere Android TV

Starter med blanke ark etter fiaskoen Google TV.

Googles smart-TV-plattform Google TV har vært langt fra den suksessen selskapet håpet på. Den amerikanske søkegiganten vil likevel ikke gi opp håpet om å innta TV-skjermen, og skal ifølge GigaOM relansere plattformen under navnet Android TV.

Navnebyttet skal etter sigende signalisere en ny start og at TV-plattformen er den samme som de populære sidestykkene på nettbrett og smarttelefon, og at Google fremdeles holder koken.

Konstant oppdatert

Google TV ble nylig oppdatert til Android 4.2, etter å ha kjørt på versjon 3.2 i lengre tid. Ifølge ryktet skal plattformen heretter holde seg à jour med de ferskeste Android-utgivelsene, slik at Android 4.4 KitKat sannsynligvis blir det aktuelle operativsystemet når Android TV eventuelt kommer ut.

En annen potensiell egenskap er at funksjonaliteten til duppeditten Chromecast skal bygges inn i Android TV. Denne minnepinneaktige dingsen strømmer medieinnhold rett til TV-en fra andre enheter i hjemmet, og kan være en viktig ingrediens for å gjøre Android TV til en suksess.

Rivalen gjør det bedre:
Apple TV får en saftig oppgradering »

(Kilder: GigaOM via FlatpanelsDK)

annonse