Nyhet

Nå har Netflix begynt å snakke

Videotjenesten får sin egen versjon av «Siri» på Playstation 3.

De fleste som har brukt Apples produkter er sikkert kjent med den virtuelle assistenten Siri, som Microsoft nylig hadde det litt moro med i en anti-Apple-reklamefilm.

Hvor nyttig eller plagsomt det enn måtte være har Netflix nå bestemt seg for å teste ut en lignende løsning. Videotjenesten introduserer nemlig nå Max, som er navnet på en ny virtuell «person» som skal bistå Netflix-brukere på Playstation 3. Det skriver Netflix på bloggen sin.

Stiller spørsmål

Max' oppgave er å gi deg anbefalinger om hvilke filmer eller TV-programmer du bør sjekke ut. Dette gjør han ved å stille spørsmål om hvilket humør du er i og hvilke preferanser du har når det gjelder film og TV.

Som kjent opererer Netflix allerede med en anbefalingsalgoritme, og denne tas også med i betraktning av den nye stemmebaserte tjenesten.

Anbefalingene foregår visstnok på flere ulike måter, som skal gjøre funksjonen litt «uforutsigbar». Av og til vil Max for eksempel kun be deg velge en spesifikk sjanger, og andre ganger vil han simpelthen gi deg en rask anbefaling uten noen spørsmål. Denne type anbefalinger røpes ikke før du kjører i gang programmet.

Ifølge Netflix blir funksjonen kun tilgjengelig i USA inntil videre, men den blir sannsynligvis lansert andre steder og på flere plattformer dersom den slår an i hjemlandet. For å finne ut om du liker idéen eller ikke kan du ta en titt på demonstrasjonsvideoen under.

Netflix er i stadig utvikling: Nå får tjenesten 20 000 nye filmer og TV-serier »

(Kilde: Netflix, via TechCrunch)

Les også
Nå blir Netflix helt ny på TV-en din
Les også
Endelig får Netflix denne funksjonen
Les også
Netflix med millioner av nye brukere og digert overskudd
Les også
Skaperen av «Siri» viser frem nytt ambisiøst prosjekt
Les også
Netflix får 20 000 nye filmer og serier
Les også
Netflix kutter kraftig i utvalget internasjonalt
Les også
Internett tar over for TV-en
Les også
Disse tallene burde skremme TV-kanalene
annonse