Til hovedinnhold

BlackBerry 10 ikke sikker nok for britiske myndigheter

Skudd i baugen for BlackBerry, som håper på ny giv i bedriftsmarkedet.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Etter at BlackBerry lanserte sin nye BlackBerry 10-plattform i slutten av januar, har mange i bransjen omtalt lanseringen som "et være eller ikke være" for den kanadiske smartmobilprodusenten.

Les også: Test av BlackBerry Z10 (Amobil.no)

Med BlackBerry 10 håper BlackBerry på å gjøre selskapets mobiltelefoner spennende igjen, samtidig som de legger vekt på sikkerhetsfunksjoner for bedriftsmarkedet – et område hvor BlackBerry tradisjonelt har stått veldig sterkt.

Det er derfor et skudd for baugen for BlackBerry når britiske myndigheter nå ifølge The Guardian avviser BlackBerrys nye BB10-programvare fordi den ikke er sikker nok.

Forrige versjon ble godkjent

Ifølge The Guardian ble den forrige 7.1-versjonen av BlackBerry-operativsystemet godkjent av britiske myndigheter i desember 2012, for sensitivitetsnivåer opp til "begrenset" – to nivåer under "hemmelig". Det er den britiske Communications-Electronics Security Group (CESG) som har gjennomført testene.

Men tilsvarende tester gjennomført på BB10 og den nye BlackBerry Balance-programvaren, som skal sikre private apper og data fra jobbrelatert innhold, viser at den nye programvaren ikke tilfredsstiller de samme sikkerhetskravene. BlackBerry har bekreftet at BB10 ikke er godkjent ennå av CESG, men kunne ikke gi noen dato for når de hadde en oppdatert programvare klar for godkjenning.

BlackBerry sier i en offisiell uttalelse at "Vi har et langvarig samarbeid med CESG og vi har fortsatt den eneste mobile løsningen som er godkjent for bruk på sensitivitetsnivået "begrenset" når enheten er konfigurert i henhold til CESGs retningslinjer".

Tidligere denne måneden ble det kjent at departementet for informasjonssikkerhet hos tyske myndigheter ville kjøpe inn BlackBerry Z10 til sine 5000 ansatte.

Les også: Slik blir nye BlackBerry 10

(Kilde: The Guardian)

annonse