Til hovedinnhold

Følgefokus via USB

Okii har lansert en følgefokus som styrer fokusen via USB-inngangen på Canonkameraer.

Hvis du filmer med et speilreflekskamera, har du sikkert oppdaget at det å fokusere riktig er en utfordring. For å kunne filme må speilet vippes opp, og fotografen mister tilgangen til å bruke speilets fasebaserte autofokus.

Man har mulighet til å fokusere med bildebrikkens kontrastbaserte fokus, men denne er hverken rask eller nøyaktig nok til å kunne brukes effektivt. Derfor må fotografen stole på sine manuelle fokusferdigheter for å klare å holde motivet i fokus.

Les også: Følgefokus til speilrefleks

Nå har Okii Systems sluppet et produkt som skal gjøre hverdagen enklere for de som filmer med speilreflekskameraer. Okiis følgefokus gir fotografen mulighet til å styre fokus med et modushjul som er koblet til kameraet via USB-porten.

På denne måten kan man styre fokus uten å måtte fysisk vri på fokushjulet som er montert på objektivet. Dette er en smart løsning, fordi bevegelse på objektivet kan føre til uønskede rystelser på filmen. De vanligste følgefokusene på markedet i dag består av et tannhjul festet til objektivets fokushjul, som igjen er festet videre til et annet tannhjul som er festet i et styrehjul. Med andre ord en tungvint mekanisk løsning, og ikke elektronisk som Okiis løsning er.

Tradisjonell følgefokus. Kilde: filmdynehost.com

Alle Canons speilrefleksmodeller leveres med programmet Canon Eos utility. Dette programmet gir brukeren mulighet til å fjernstyre kameraet fra en datamaskin, og det er denne teknologien Okii har implementert i sin lille følgefokus.

I tillegg til autofokus har den lille runde boksen 9 andre knapper som kan styre blant annet start-og stoppknapp, digital zoom, start av autofokus, lagring av fokuspunkter samt andre kamerainnstillinger.

Les også: et møte med Phillip Bloom

Okii følgefokus tilkoblet et Canon 60D.

Okii Systems følgefokus kan kjøpes fra deres hjemmeside og koster 400 amerikanske dollar, eller ca 2300 norske kroner. Du må i tillegg plusse på frakt og moms.

Les også: Filmer du med speilrefleks?

Under kan du se en testvideo av følgefokusen:

Okii USB follow focus - responsiveness and speed test from Slippers on Vimeo.

Kilder:
http://feber.se
www.photographybay.com
www.okii.net

annonse