Tek.no

Nyhet

– Dette er Windows 8

18 Apr 2011 09:32

Helt siden tirsdag kveld forrige uke har lekkasjene strømmet ut rundt Microsofts nyeste operativsystem – Windows 8.

Det er en tidlig versjon av programvaren som nå ligger fritt tilgjengelig på nett. Det er snakk om den første milepælen i produktutviklingen, Milestone 1 build 7850. Det betyr at ikke på langt nær alle funksjonene og ikke minst designen er på plass enda. Mye av det vi nå ser vil trolig være tilgjengelig i den ferdige versjonen.

Designet er foreløpig mer eller mindre helt likt Windows 7, men som det påpekes av kildene er dette noe som ofte ikke prioriteres før Milestone 3. Ryktene skal også ha det til at kodingen av nettopp den tredje milepælen nå er godt i gang.

Ny oppgavebehandler

Selv om oppgavebehandleren i Windows fikk en minimal dose botox under overgangen til Vista, kan det nå se ut til Microsoft vil gjøre store forandringer på denne kanten.

Klikk for større versjon. Bilde: Windows 8 Center

Fra oppgavebehandleren kan man nå starte nye prosesser, og hele oversikten er nå gjort mer forståelig. Oppgavene har blitt delt inn i kategorier, for å skille ut Windows egne prosesser og andre programmer.

Visningen er langt mer visuelt oversiktlig, med både programikoner og navn i større format. Øverst i høyre hjørne merker vi oss også at knappen fra Windows 7 som lar deg bytte visningsmodus er på plass. Dette kan bety at man også kan få den tradisjonelle visningen.

Raskere oppstart

Ett av bildene som er lekket på nett viser også at Windows nå vil få en hybrid-funksjon for oppstarten.

Klikk for større versjon. Bilde: Windows 8 Center

Ut i fra bildet, som finnes under fanen for valgmuligheter når du skal slå av maskinen, kan det se ut til at det er snakk om en utvidet dvalefunksjon.

Oppstart fra minnepinne

En av de kanskje største nyhetene basert på den siste ukens lekkasjer, kommer i form av en portabelt system. Funksjonen vil trolig bare bli tilgjengelig i de kraftigste versjonene av Windows 8, slik som Enteprise.

Klikk for større versjon. Bilde: Windows 8 Center

Funksjonen skal trolig være lik det vi allerede er kjent med fra Linux. Du laster en kopi av operativsystemet inn på en minnepinne, og starter maskinen rett fra denne – uten noe mer jobb.

Helt til slutt slenger vi med en videosnutt som viser litt av det nye operativsystemet.

(Kilder: Windows 8 Center)

Les også
Femten myter om Mac
Les også
– Windows 8 blir mindre plaget av barnesykdommer
Les også
Windows 8 kan få innebygd antivirus
Les også
XP har 1000 dager igjen
Les også
Windows 8-tema allerede tilgjenglig
Les også
Denne skal erstatte Windows XP
Les også
Windows 8 vist frem
Les også
– Windows 8 slippes neste år
Les også
Kjøp PC med Windows 7, få med Xbox 360
Les også
Windows 8 kan bli som Office
Les også
Nå kan Windows 7 SP1 lastes ned
annonse

Les også

Loading