Til hovedinnhold
NyhetHåndholdt laser kan slå ut satelitter

Ikke gi denne til barna dine

Så kraftig at den kan blende astronauter i bane rundt Jorden.

Du kjenner garantert til vanlige laserpekere, som brukes til å peke på lerretet under presentasjoner. Disse blir puslete greier i forhold til Wicked Lasers Spyder 3 Krypton.

Denne håndholdte laseren genererer en lysstyrke på 86 millioner lux. Det betyr at om du kikker inn i den, utsettes du for stråling 8000 ganger kraftigere enn direkte sollys.
Laserkanonen har en rekkevidde på hele 136 kilometer. Den når altså utenfor Jordens atmosfære, som stopper omtrent 100 km over bakken.

Hvor farlig er den?

Årets julegave?

Dette betyr at den teoretisk kan brukes til å blinde astronauter. Den kan slå ut sensorene på satelitter i omløp rundt kloden vår. Å bruke den mot piloter i fly kan få katastrofale følger. Og dødslaseren bør selvsagt ikke rettes mot mennesker eller dyr.

Guinness World Records vurderer nå om Krypton S3 fortjener plass i rekordboka som verdens kraftigste håndholdte laser.

Dette tvilsomme leketøyet bør definitivt ikke bli årets julegave til barna. Skulle du likevel være interessert i å skaffe deg en, så koster den kraftigste utgaven omtrent 5500 kroner. Sikkerhetsbriller følger med.

Produsenten hevder dette er den kraftigste laseren som er lovlig å eie. Det spørs hvor lenge den forblir lovlig, dersom uheldige episoder inntreffer.

Se laseren i aksjon i produsentens egen video:

Er du ute etter et mindre farlig leketøy?
Les også: Haisommer i stua

Kilder: Wicked Lasers, Tech Crunch, Slash Gear

annonse