Tek.no

Nyhet

Nå kan du skrive ut Minecraft

FigurePrints lar dine fantasier bli virkelighet med 3D-printing.

FigurePrints
Vegard Ottervig
20 Nov 2012 09:30

Spillet Minecraft har tatt verden med storm. Ingenting er som å bygge sin egen verden med klosser, og denne enkle og brukervennlige modellen har også blitt overført til virkelig byplanlegging i regi av FN.

Mange Minecraft-spillere er sikkert stolte over sine påfunn og konstruksjoner i den digitale verdenen, men hva om de har lyst til å vise det fram i virkelighetens verden? Dette er nå mulig takket være et selskap ved navn FigurePrints.

Spesialtilpasset program

FigurePrints spesialiserer seg nemlig på 3D-printing, det vil si å skrive ut digitale objekter i tre dimensjoner ved å legge plast lagvis på en flate. Dette foregår vanligvis med spesialiserte programmer og komplette instruksjoner fra en datamaskin, men nå er teknologien også overført til Minecraft.

Dette er mulig på grunn av et skreddersydd program som FigurePrints-sjef Ed Fries selv har lagd. Programmet ser Minecraft-verdenen og klarer å gjenkjenne de ulike elementene og deres forhold til hverandre.

Variert pris

Har du drømt om å skrive ut et fysisk eksemplar av dine favorittverdener i Minecraft, har du altså sjansen nå. Prisen vil variere basert på størrelsen og kompleksiteten til konstruksjonen din, men den er ventet å være på litt under 600 kroner i gjennomsnitt.

Sjekk ut FigurePrints på FigurePrints.com.

(Kilde: Wired)

Les også
Minecraft skal brukes til byplanlegging
Les også
Minecraft 1.3 kommer snart
Les også
Minecraft: Xbox 360 Edition: Er Minecraft like bra på Xbox 360?
Les også
Anmeldelse: Minecraft (PC): Velkommen til sandkassen
annonse

Les også