Tek.no

Nyhet

Superslank skjerm fra HP

Ny 24-tommer har en dybde på bare 11 mm.

HP
Vegard Ottervig
21 Sept 2012 15:16

Slankehysteriet gjelder ikke bare mennesker, og både TV- og PC-skjermer har for lengst meldt seg på kappløpet. Helt siden vi skrotet de tjukke bilderørsskjermene har utviklingen gått én vei – noe à la «The Biggest Loser» i teknologidrakt.

HP vil ikke fremstå som raringen i klassen og klasker nå en sylfide i bordet med en skjerm som har det velklingende navnet x2410.

Nøkkelordene er 24 tommer, 11 millimeter i dybden og lansering fra og med november – sammen med andre Windows 8-satsinger fra HP.

Veggmontering

Den LCD-baserte x2410 føyer seg inn i rekken av nyannonserte HP-produkter som skal være lekekamerater med Windows 8. Den slanke designen gjør det lekende lett å veggmontere skjermen for de som måtte ønske det.

Ellers har HP integrert et Full HD-panel basert på MVA-teknologi, samt slengt inn LED-bakbelysning i cocktailen. MVA-paneler skal visstnok gi dypere gjengivelse av svart og mer levende farger, men middels responstid.

PC, konsoll eller Blu-ray?

På tilkoblingsfronten finner vi DisplayPort og HDMI. Dermed står du fritt til å koble til andre ting enn bare en PC – for eksempel en spillkonsoll eller filmavspiller.

HP x2401 blir tilgjengelig fra og med november i USA, og prisen her starter på 250 dollar, eller over 1400 kroner. Så får vi se om skjermen også dukker opp i Norge etter hvert.

Se flere bilder av den slanke skjermen nedenfor:

(Kilde: Engadget / Pressemelding)

Les også
Dette er «Årets skjerm 2012»
Les også
De 10 hotteste skjermene
Les også
Dette vinduet er også en skjerm
annonse

Les også