Tek.no

Nyhet

Snasent filmobjektiv til Canon og Nikon

LockCircle kommer med helmanuell ultravidvinkel.

11 Sept 2012 15:21

Den heller ukjente objektivprodusenten LockCircle har nå annonsert deres nye PrimeCircle XT 15mm f/2.8 ZF.2, et objektiv basert på objektivet Carl Zeiss T* 15mm f/2.8 Distagon ZF.2. Utfra navnet å dømme er forskjellene tydeligvis små, og det ser ut som LockCircles ambisjon bare har vært å gjøre et allerede svært solid objektiv, enda bedre for filmbruk. Objektivet er å få med enten EF- eller F-fatning, til henholdsvis Canon og Nikon. Objektivet dekker dermed hele bildesirkelen til fullformatskameraer.

Spesielle filterfester
Objektivet har en noe spesiell front med to forskjellige filterfester. De standardiserte størrelsene 95mm og 114mm har kommet på plass, noe som gjør det lettere å bruke profesjonelt filmtilbehør som mattboks og filtre.

Les også: Mye ny optikk fra Carl Zeiss fremover.

Helmanuell moro
Ultravidvinkelen er den første av sitt slag i LockCircles portefølje. Den vide brennvidden gir en bildevinkel på hele 110 grader, noe som på godt og vondt gjør at det meste blir med i bilderammen. Objektivet er helmanuelt, du får med andre ord en pakke med kun manuell fokus og manuelt blenderring. LockCircle har forøvrig planer om å produsere et tilsvarende objektiv med elektronisk blenderkontroll. Objektivet kan fokusere så nært som inntil 25 centimeter.

I pressemeldingen fra LockCircle opplyses det om at objektivet har en leveringstid på fire uker. Det er riktignok ikke det mest avskrekkende. Prisen kommer nemlig på i overkant av 20.000 norske kroner, og det uten moms. Objektivet kan bestilles fra LockCircles hjemmeside. Til sammenligning opererer FotoVideo med en pris på 20.995 norske kroner for Carl Zeiss' originalversjon.

Les også: Nytt kinoobjektiv fra Fujifilm.

annonse

Les også