Nord-Korea lager sitt eget nettbrett

Kan «Samjiyeon»
bli en iPad-killer?

Vi her på Teknofil er glade i nyheter fra Nord-Korea. Tidligere har vi sett at den «fremgangsrike og store nasjonen» ruster til cyber-krig, fyller opp statskassa med gullfarming fra nettspill, brukte noen slanter på hjemmesiden sin, at overklassen får mobiltelefon og at de lager sine egne PC-er.

Nå mekker Nord-Korea angivelig sitt eget nettbrett ved navn Samjiyeon. Dette hevder den sørkoreanske avisen Dong-a Ilbo.

Uklar nasjonalitet

Slik ser visstnok nettbrettet ut.Foto: Dong-a Ilbo

Det er uklart om nettbrettet blir laget i Nord-Korea eller Kina, men tidligere rapporter forteller om et nordkoreansk nettbrett som ble vist frem på den internasjonale handelsmessen i Pyongyang. Dette skulle være utviklet ved Korea Computer Center, Nord-Koreas ledende forskningssenter for IT.

Statsmediene fortalte i sin tid at PC-ene deres var «designet og utviklet utelukkende ved hjelp av deres egen ekspertise». Den gangen viste det seg imidlertid at det var modeller som var tilgjengelig fra før andre steder i verden.

Spill, bøker og kart

Nettbrettet skal ikke ha noe kamera eller tilgang til Internett. Det de heldige brukerne får tilgang til er et leksikon (neppe Wikipedia), spill, e-bøker og en karttjeneste (neppe Google Maps).

Navnet Samjiyeon kommer fra et distrikt i Ryanggang-provinsen i Nord-Korea som har sin egen flyplass. Denne provinsen er i sin tur oppkalt etter en gruppe med tre innsjøer.

Bli vår fan på Facebook!

Prisen på nettbrettet er antakelig mellom 2850 og 3360 kroner. Det spørs om selv lederen av Nord-Korea, Kim Jong-un, har råd til det.

(Kilde: Dong-a Ilbo)

Les også
Sjekk ut duppedittene til den nordkoreanske snikmorderen
Les også
Nord-Korea brukte hele 85 kroner på nettsiden sin
Les også
Nord-Koreas overklasse får mobil
Les også
Nord-Korea bruker gullfarming for å fylle statskassa
Les også
Nord-Korea ruster til cyber-krig
Les også
Nord-Korea lager sine egne PC-er
annonse