Nyhet

Microsoft: – Ikke kall det Metro...

... Kall det heller Windows 8.

Forrige uke ble Windows 8 produksjonsklar, og programmerere og maskinvareprodusenter kan endelig være sikre på at de sitter med den endelige versjonen av operativsystemet i hendene.

Da RTM-versjonen (Release to manufacturing) ble vist frem, ble det imidlertid også gjort klart at én stor endring vil skje før lanseringen: Metro-navnet skal forsvinne.

Årsaken har senere vist seg å være en liten krangel med deres europeiske partnere Metro Group, som ikke var så fornøyde med at Microsoft brukte navnet deres som et paraplybegrep for deres nye visuelle stil og retning.

Ingen Metro, bare Windows 8

Ikke overraskende ledet det hele til mye forvirring, og ingen visste hva de berøringsrettede applikasjonene skulle kalles, eller hva de nye menyene het. Ifølge en Microsoft-kilde til nettstedet Cnet har nå alle Microsoft-ansatte fått beskjed om å bare kalle alt sammen for «Windows 8».

Alt som tidligere ble kalt "Metro-applikasjoner" eller "Metro-stil" skal nå bare kalles "Windows 8-applikasjon", og "Metro-grensesnitt" blir byttet ut med "Windows 8-grensesnitt".

Her på Hardware.no brukte vi Metro stadig vekk for å beskrive den nye startmenyen, og de berøringsvennlige applikasjonene Microsoft innførte i Windows 8.

Microsoft bommer på egen blogg

Det kan også virke som at flere teknologiselskaper har fått beskjed fra Microsoft om navnebyttet. Lenovo reklamerer for eksempel for sitt nyeste Windows 8-nettbrett, og i stedet for at den støtter Metro-applikasjoner, står det skrevet at den støtter skrivebord- og Windows 8-applikasjoner.

Men selv om Lenovo har fulgt med i timen, har ikke alle hos Microsoft gjort det. For bare et par dager siden skrev Microsoft på bloggen sin om hvordan du kunne lage dine egne Metro-applikasjoner, hvor hele artikkelen var pepret med det ulovlige Metro-begrepet.

Innarbeidet begrep

At Microsoft må fjerne Metro-begrepet så tett opp mot lanseringen er ikke bra for selskapet. Hat eller elsk det, men Metro har blitt synonymt med Windows 8 det siste halvåret, og alle har sett for seg de store, fargede flisene hver gang man har nevnt ordet. Nå vil Microsoft måtte prøve å vaske vekk disse assosiasjonene, og heller få deg til å tenke på de samme bildene når de sier Windows 8-applikasjoner.

Hva synes du om navnebyttet? Ville du heller brukt Metro, eller er det greit med Windows 8-applikasjon og Windows 8-grensesnitt? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

(Kilde: Cnet)

Les også
Så mye raskere er Windows 8
Les også
Valve: Left 4 Dead 2 er raskere på Linux enn på Windows
Les også
Microsoft lanserer tastatur og mus til Windows 8
Les også
Metro-menyene blir mer fargerike
Les også
– Windows 8 blir en katastrofe
annonse