Til hovedinnhold

Bouncer har gjort Android Market tryggere

Nå forklarer Google hvordan de kuttet ned malware med 40 prosent i fjor høst.

iStockPhoto

Den åpne mobilplattformen Android har vært gjenstand for kritikk fra flere sikkerhetsselskaper helt siden oppstart. Andre plattformer, særlig RIM BlackBerry OS og Apple iOS, har blitt ansett som et tryggere alternativ.

Frem til til fjor var det ganske fritt frem for hvem som helst å legge ut hva som helst i Android Market, noe som førte til en høy andel av ondsinnet programvare (såkalt "malware"). Nå melder Google at de har kuttet ned på malware med 40 prosent i andre halvår i 2011. Årsaken er at de har implementert en tjeneste de kaller Bouncer - "utkaster".

Android blir sikrere

Det Bouncer gjør er at den skanner alle apper, spill og utviklerkontoer for ulumskheter. Dersom en utviklerkonto tidligere har blitt sperret ute fra Android Market, vil blant annet tjenesten forhindre at samme utvikler kan legge ut nye skadelige apper, ifølge Mobil.nu.

I tillegg har Android fått andre sikkerhetsfunksjoner, som at Google kan fjerne kjent malware over Internett, eller at du som bruker aktivt må godta at en app du laster ned skal få nettilgang.

Med over 11 milliarder nedlastninger så langt fra Android Market er det absolutt nyttig å luke ut skadelige apper, og selv med Bouncer er det et godt stykke igjen før Android-plattformen når Apples strikte sensur. Androids sikkerhetstiltak går heller ikke direkte på innhold.

Føler du at du handler trygt i Android Market? Kommenter i forumet nederst på siden!

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

(Kilder: Mobil.nu)

Mer om
annonse