Tek.no

Nyhet

iPhone får ny Facebook-profil

To store oppgraderinger i den nye Facebook-versjonen til iOS.

Vegard Haugen
6 Nov 2012 12:08

Det kommer nye versjoner av Facebook-appen med jevne mellomrom, men akkurat versjon 5.1 som kom mandag denne uken er verdt å nevne. Grunnen til det er at den byr på særlig to funksjoner som en del iPhone- og iPad-brukere vil sette stor pris på.

Bruker du Facebook-chatten på din iPhone? Det virker som om noen gjør det, mens andre styrer helt unna chattefunksjonen. For de som bruker den, og bruker den ofte, er Facebook 5.1 en klar forbedring. Her kan du nemlig dra fingeren din fra høyrekanten og mot venstre på skjermen, og så dukker chat-vinduet opp. Dette gjør det mye smidigere å chatte med vennene dine via appen, ettersom du raskt kan hoppe frem og tilbake mellom chatten og Facebook-forsiden. Du kan også legge til de du chatter ofte med i en favorittliste, eller raskt få oversikt over hvilke av vennene dine som er tilkoblet chatten for øyeblikket.

Last opp flere bilder samtidig

En annen ting som vi vet har irritert en del Facebook-brukere er at det ikke har gått an å laste opp mer enn ett bilde av gangen via appen. Amerikanske brukere har hatt denne muligheten via den andre offisielle appen, Facebook Camera, men nå blir altså dette en standardfunksjon for iOS.

I tillegg får du muligheten til å legge til filtre på bildene dine, litt som Instagram og andre foto-apper. Det betyr at du bør belage deg på å få Facebook-feeden din proppet full med pyntede mobilbilder i nærmeste fremtid.

Facebook Gifts ikke tilgjengelig

Ifølge IDG.se kan amerikanske brukere kjøpe presanger til hverandre via ordningen Facebook Gifts. Dette kan være alt fra gavekort, sokker og teddybjørner, til cupcakes, kaffe og barneleker. Etter oppdateringen er det mulig for amerikanerne å kjøpe slike gaver direkte via iPhone-appen.

Facebook Gifts ble for øvrig skrotet for et par år tilbake, og kom tilbake igjen i sommer. Hvorvidt dette kommer til Norge og andre land med det første avhenger trolig av hvor suksessrik tjenesten blir i USA.

Les også: Test av Facebook Chat Widget+

(Kilder: App Store, IDG.se)

Les også
Facebook Chat Widget+: Få full kontroll på vennene dine
Les også
MMS kveles av Facebook
Les også
Slik er Facebooks fotoapp
annonse

Les også