Tek.no

Nyhet

Joda, her er det safirglass

HTC U Ultra kan være redningen for deg som er redd for riper.

Skjermdump fra YouTube
6 Mai 2017 06:00

Det finnes nok av videoenetusiaster der ut som også har en (fra vårt synspunkt) uforklarlig entusiasme når det gjelder knusing, oppskraping og generell tortur av markedsferske telefoner. En av disse videomakerne, JerryRigEverything, la ifølge AndroidAuthority nylig den lekre og speilblanke HTC U Ultra under kniven, for å sjekke om den virkelig var så ripesikker som produsenten lovet.

U Ultra skal nemlig være utstyrt med såkalt safir-glass, som er langt hardere og dermed mer ripesikkert enn ordinært glass.

Testen, som benytter skrapeverktøy av økende hardhetsgrad, viser at telefonen faktisk er langt mer ripesikker enn det meste annet der ute. Mens de fleste telefoner i dag får riper allerede av verktøyet med hardhet «6» på skalaen, begynte ikke U Ultra å vise tegn til riper før på hardhetsnivå «8».

Se videoen her:

Mer safirglass i fremtiden?

Samtidig testet mannen bak JerryRigEverything også en klokke med safirglass, og en skjermbeskytter som ga seg ut for å være av samme materiale. Klokken overlevde fint, men skjermbeskytteren, vel, den var viste seg å ikke være av safirglass overhodet.

Det gikk lenge rykter om at Apple ønsket å utstyre både sin nyeste Apple Watch og sine nyere telefoner med safirglass, men takket være produksjonsproblemer gikk alt sammen rett i vasken for produsenten.

I fremtiden vil vi nok imidlertid se stadig flere enheter med slik beskyttelse – og kanskje også med bedre beskyttelse mot knuste skjermer. For safirglass er kanskje mer ripesikkert enn vanlig glass, men det knuser stadig like lett.

Vil dette bli redningen i stedet?
Snart er man klare for å produsere diamantglass til mobiler »

(Kilde: AndroidAuthority, YouTube)

annonse

Les også