Nyhet

Dette vil VR-brillene til Windows 10 kreve av maskinen din

Maskinvarekravene til de kommende VR-brillene er ikke så ille.

I fjor sommer uttalte Microsoft at Windows 10 skulle bli den beste plattformen for VR, og på et pressearrangement i slutten av oktober kom det frem at flere av Microsofts partnere har VR-briller til Windows 10 på gang. Nå har det blitt avslørt hva slags rigg du bør stille med om du ønsker deg et par.

Som blant andre The Verge melder dukket minstekravene opp i en applikasjon i en tidlig, ny testversjon av Windows 10, og kravene ser ut til å være høyst overkommelige.

4 GB minne og DirectX 12-skjermkort

Minstekravene, som riktignok ikke er spesielt detaljert, er 4 GB minne, firekjerners prosessor, minst én USB 3.0-port og et skjermkort som støtter maskinvaregrensesnittet DirectX 12.

Neste år vil Windows 10 by på mange ulike VR-verktøy.

Det er en lang rekke skjermkort som støtter DirectX 12, så om dette er det eneste kravet ser det altså ut til at man kan klare seg med et relativt rimelig kort. 4 GB minne er heller ikke ille om man sammenligner med for eksempel Rift og Vive, som krever minimum 8 GB minne og GTX 970.

Starter på 2500 kroner

De kommende VR-brillene til Windows 10 er på vei fra flere produsenter, blant andre HP, Lenovo, Dell, Asus og Ace, og vil ifølge Microsoft starte på 299 dollar, cirka 2500 kroner. Dermed er de nok altså ikke like avanserte som Vive og Rift, selv om det ennå ikke foreligger tekniske detaljer om brillene.

Den store oppdateringen av Windows 10 lanseres neste år og kommer blant annet i form av Creators Update, en plattform som inneholder mange VR-verktøy og som lar folk lage sitt eget VR-innhold. Akkurat når VR-brillene og Creators Update kommer er ennå uvisst.

Kabler er ennå et plagsomt aspekt ved VR-brillene: De kan kanskje snart være en saga blott »

Les også
«Smutthull» gjør at du fremdeles kan oppgradere gratis til Windows 10
Les også
Windows 10 får egen spillmodus
Les også
Slik blir Microsofts VR-briller
Les også
Microsoft har avslørt minstekravene til VR-brillene sine
Les også
Denne kompakte mini-PC-en takler VR
Les også
Disse VR-brillene har noe verken Rift eller Vive har – nå kan de bestilles
Les også
Nå skal selv «vanlige» maskiner kunne drive en Oculus Rift
Les også
Disse VR-brillene byr på noe verken Oculus Rift eller HTC Vive har
annonse