Til hovedinnhold

AMD innrømmer: Bulldozer var en ren fiasko

Topprosessoren slo aldri an.

Sindre Eldøy, Hardware.no

Prosessor- og skjermkortprodusenten AMD har i lang tid jobbet hardt for å holde hodet over vannet økonomisk. Etter en gullalder i den første delen av 2000-tallet har kjempen slitt i motvindt, og det er lenge siden de slapp en entusiast-prosessor som virkelig satt Intel til side.

Tilbake i 2011 prøvde de på nettopp det, med lanseringen av «Bulldozer». Slik gikk det ikke, og Bulldozer stilte seg i rekken av produkter fra AMD som aldri slo helt an. Nå innrømmer AMD at produktet var en real fiasko.

– Ren fiasko

I et intervju med IDG News, forteller selskapets sjef for server-produkter, Andrew Feldman, at det meste gikk galt:

– Bulldozer var utvilsomt en ren fiasko, og vi vet det. Den kostet toppsjefen jobben, den kostet det meste av ledelsen jobben, og det kostet utviklingssjefen jobben. Vi har nå et nytt lag, og er krystallklare på at slikt er uakseptabelt, sier han til IDG News.

Bulldozer ble ikke bare utviklet for forbrukere, men også for servere. I likhet med forbrukermodellen ble ikke serverløsningen spesielt godt mottatt. Feldman legger til at de rett og slett mistet kredibilitet i servermarket som en følge av Bulldozer-floppen.

Ikke lang tid etter lanseringen gikk AMD ut og sa at de ikke lenger ville ha fokus på å konkurrere med Intel i entusiastmarkedet. De ville heller satse på et bredere spekter av produkter i flere markeder, som lette bærbare maskiner og nettbrett.

Heldigvis for AMD går skjermkort-delen av bedriften ganske bra:
Nylig lanserte de råskinnet HD 7990 »

(Kilde: IDG News, via Sweclockers)

annonse