Til hovedinnhold

Trodde du 144Hz-skjermer var raske? Denne øker med 100...

Både Asus og Acer viste frem lynraske skjermer under Computex.

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/ Taipei: Snakk om gavepakke til FPS-entusiaster og e-sportutøvere! Under forrige ukes Computex-messe i Taipei viste både Asus og Acer det som bare kan beskrives som revolusjonerende raske LCD-skjermer.

Mens vi tidligere har stiftet bekjentskap med Asus ROG PG279Q, som kan overklokkes til hele 165 Hz, gjøres denne rent narr av nå som det er duket for skjermer med en oppdateringshastighet på inntil 240 hertz.

240 Hz-panel: Asus ROG PG258Q

Asus ROG PG258Q. Joda, denne LED-logoen kan slås av!
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Oss bekjent kan Asus ta en aldri så liten verdensrekord om de får sin ROG PG258Q hurtig ut på markedet. Dens 240 hertz-panel er det nemlig ikke mange som kan matche.

Nå byr den 24,5 tommer store skjermen riktig nok kun på et Full HD panel (1920 x 1080 punkter) av TN-typen, men sammen med svært lav responstid på ett millisekund bør denne skjermen få det til å rykke i lommeboka til både FPS-spillere og e-sportutøvere.

Legg til støtte for Nvidias G-Sync-teknologi for silkemyke bilder selv ved lavere bildeflyt, samt gode muligheter for flerskjermoppsett takket være tynne rammer, og Asus kan helt sikkert få solgt noen eksemplarer av denne skjermen.

Om du da ikke heller faller pladask for Acers også ganske raske skjermnyhet, Z301C.

200 Hz-panel: Acer Z301C

Acer Predator Z301Cs panel kan overklokkes opp til 200 Hz.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Denne skjermen på 30 tommer skal etter planene inngå i selskapets Predator-serie. I forhold til Asus' skjerm er ikke panelet her like raskt, men med mulighet for overklokking opp til 200 Hz skal nok grafikkortet ditt få kjørt seg uansett.

Mens Asus' ROG-skjerm er av den vanlige 16:9-typen, satser Acer i stedet på ultrawide-formfaktoren og 2560 x 1080-oppløsning. Skjermen er dessuten kurvet, og har et VA-panel med fire millisekunders responstid.

Støtte for G-Sync er på plass også i Z301C.

Ingen av de to skjermprodusentene kunne si noe om pris og lansering for sine lynraske modeller under Computex.

(Saken fortsetter under bildene)

Asus ROG PG258Q har et 240Hz-panel.
Vegar Jansen, Tek.no
Asus ROG PG258Q.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Du trenger nytt grafikkort

Det er ikke bare skjermene i seg selv du bør belage deg på å sette av penger til om du vil ha mange FPS når du spiller. Grafikkortet ditt må også skiftes ut, og da til et av medlemmene av enten Nvidias nye GeForce GTX 1000-serie, eller AMDs nye Radeon RX-serie. Disse kortene har nemlig støtte for den nødvendige DisplayPort 1.3-standarden, som er den eneste tilkoblingstypen som støtter overføring av nok data til å mate øyet ditt med opptil 240 bilder hvert eneste sekund.

Om du merker noen forskjell fra din 144Hz-skjerm ved å gå for en av disse nyvinningene, tenker du? Vel – det er det slettes ikke sikkert du vil! Innad i redaksjonen sliter vi selv nemlig med å se forskjell mellom 144Hz og 165Hz på vår Asus ROG PG279Q. Vi vet at mens øyet vårt kan registrere opptil 1000 bilder hvert eneste sekund, er det kun 150 av dem som kan skilles ut som egne «frames». Resten oppfattes som bevegelse.

Dermed er det kanskje vel så attraktivt med høyere oppløsning og bedre panel?
Det er nemlig det du får med Asus ROG PG279Q »

annonse