Til hovedinnhold

Kriminelle står bak over 9 av 10 påloggingsforsøk

Forsøker å finne sikkerhetsbrister.

Shutterstock/ alphaspirit

At kriminelle stadig er på jakt etter passordet ditt var du sikkert klar over, men i en ny undersøkelse utført av sikkerhetsselskapet Incapsula får vi et bilde av hvor aktive de faktisk er.

Undersøkelsen omfattet over 1000 vanlige nettsider som ble overvåket over en periode på 3 måneder. I denne perioden ble det forsøkt over 1,4 millioner mislykkede pålogginger, og bare 20 376 vellykkede.

Nesten bare uvedkommene

De aller fleste pålogginger kommer fra ulike automatiserte verktøy, og ikke mennesker.

Tallene Incapsula fant, viste at over 9 av 10, eller hele 94 prosent av alle påloggingsforsøk mot sidene var utført av automatiserte ondsinnede verktøy. Disse verktøyene tråler Internett på jakt etter sider som bygger på usikker kode hvor kjente sikkerhetshull kan utnyttes.

De tester også sikkerheten ved hjelp av såkalte «Brute Force»-angrep, som betyr at dataprogrammer automatisk taster inn et stort antall brukernavn- og passord-kombinasjoner og håper på at disse gir tilgang til tjenesten.

Av de mislykkede forsøkene var 2,8 prosent utført av mennesker som sannsynligvis bare hadde glemt passordet eller tastet feil et par ganger som følge av menneskelig feil.

I undersøkelsen ble også indekseringsroboter fra søkemotorer som Google, ulike RSS-verktøy og lignende regnet med, men disse stod kun for 1,8 prosent av de mislykkede forsøkene.

Datasikkerhet bekymrer mange:
Kunne formatert to datamaskiner, knuste utstyr for 17 millioner »

(Kilder: Net-security via TSOC)

annonse