Tek.no

Nyhet

Ble du lurt i går?

Her er de beste fotografiske aprilspøkene.

Shutterstock/Pressmaster
2 Apr 2014 11:08

1. april er den store dagen for interessante annonseringer. Det var ikke måte på hvor mange store - og utrolige - nyheter som dukket opp i går. Men noe skurret. Et kjapt blikk bort på kalenderen sådde tvilen. Var nyhetene i det hele tatt sanne?

Selvsagt ikke.

Mang en nyhetsside og produsent forsøkte forgjeves å få oss til å gå på limpinnen, og her er et utvalg av våre favorittspøker.

Linselusbadevakt

Hans storhetstid er riktignok passert, den siste blondinen er reddet og den snakkende bilen parkert for alltid, men den offisielle Google-bloggen ser ut til å ville løfte ham frem i lyset igjen. Hvem snakker vi om? Badevaktkjekkas og hårfine David Hasselhoff.

De som lastet opp selvportrett eller gruppebilder til Google+ i går risikerte rett og slett å få The Hoff med på bildet - en god, gammeldags fotobombe.

Herregud OM-G

Kamerasiden Dpreview har på sin side hatt det veldig moro med Olympus' OM-D-serie. Ifølge siden skal det snart dukke opp en ny OM-D-modell, som får det klingende navnet OM-G. Eller «Oh My God» - «herregud» om du vil.

Navnet må åpenbart ha kommet fra reaksjonene spesifikasjonene fremkalte, bare hør her: 36 megapiksels bakbelyst fullformats CMOS-bildebrikke, hybridsøker som både er elektronisk og optisk samt 6 akses bildestabilisator. Og den skal kunne benytte seg av manuell OM-optikk fra hine, hårde dager. OM-G, uten tvil.

Pannekakepannekake

Nei, journalisten fikk ikke hikke. Bloggen Mirrorless Photo Tips viste igår frem hvordan du kan lage et pannekakeobjektiv av, du gjettet det, en pannekake.

Billig, praktisk og ikke minst velsmakende.

Fremgangsmåten ser du i videoen nedenfor:

Trollfotografering

Vi har mye interessant fauna her oppe i nord, men trollene er vel strengt talt bare oppspinn. The Luminous Landscape ville likevel holde en fotoworkshop hos Söta Bror i sommer som skulle ta for seg nettopp trollene.

Det advares mot at det kan være farlig å delta i workshopen og at deltakerne må kunne håndtere kameraene sine under stress, uten at det skal gå på bekostning av den tekniske kvaliteten på bildene.

Dersom du fremdeles har dyden i behold, anbefales du å ta forholdsregler i forkant, ettersom særlig fjelltrollene er ekstra farlige for denne gruppen.

Nokia 3310 gjenopplives

OK, denne er kanskje ikke en ren fotospøk, men vi falt for den likevel. Kanskje nettopp fordi undertegnede sleit ut både ett og fire batterier til sin Nokia 3310 før den ble pensjonert.

Nokia skal nemlig bringe 3310 tilbake fra fortiden. Etter fem års iherdig arbeide har det lykkes mobilprodusenten å gjenskape klassikeren, nå med en 41 megapiksels PureView kamera med Zeiss-optikk.

Og ja, mobilen kommer ferdig med Snake II installert. Hurra!

Filmfotografering uten kamera

Våre analoge venner Lomography har alltid mye sprøtt i ermet, som for eksempel det gjennomsiktige kameraet - som ikke var en aprilspøk. Denne gangen har de kommet med en spray som gjør filmkameraet fullstendig overflødig. Spray en negativrull, trekk ut og bli stående i 24 timer for å ta bildet.

Hvordan det fungerer (eller ikke) ser du i videoen nedenfor:

Lomography Super Photo Spray from Lomography on Vimeo.

Slem sol

Fotografen Jim Goldstein kunne på sin side melde at et ekstremt kraftig solstorm har sørget for å slette samtlige bilder i hele verden, både digitale og analoge.

Det kunne kanskje vært et utgangspunkt for en fascinerende Sci-Fi-film? Uansett skal Goldstein ha kudos for et kreativt påfunn.

Villmarkskamera

Vi avrunder aprilspøksaken vår med denne godbiten: Canon EOS 1D W.

The Digital Picture melder at Canon har en egen villmarksfotografversjon av flaggskipet på trappene. Kamuflasjefarget (øynene mine! Au!), ekstra stille, fuglegjenkjenning og ikke minst med en bildebrikke med ekstra høy pikseltetthet (fnis!) burde dette være et must for den ivrige naturfotograf.

Det er kanskje ikke overraskende av Canon da også slipper en egen villmarksversjon av telezoomen EF 200-600mm f/4 L IS USM/STM.

Løp og kjøp?

Hvilken fotografisk aprilspøk var din favoritt? Del med oss i forumet!

Hva bør du ha med når du skal ut og fotografere? Her er 10 tips som ikke er en spøk»

Les også
Skal det være et gjennomsiktig kamera?
Les også
Samlet inn millioner til gjenoppliving av gammel optikk
Les også
Canon EOS M: Uferdig leketøy fra Canon
Les også
Lomos nyeste med ultra-vidvinkel
annonse