Til hovedinnhold

Nå kan du få nesten 50 % bedre ytelse i Battlefield 4

AMD har endelig lansert «Mantle».

Etter en serie med forsinkelser har AMD endelig klart å lansere betaversjonen av Mantle – selskapets spillbibliotek, som skal konkurrere med Microsofts DirectX. Løsningen skulle egentlig lanseres før helgen, med etter at det ble oppdaget problemer med installasjonspakken Catalyst måtte selskapet jobbe iherdig gjennom helgen for å få den klar.

Driverpakken Catalyst 14.1 beta er nå tilgjengelig for nedlastning, og med denne følger Mantle. Støtte for både Windows og Linux er på plass.

I strupen på DirectX

Mantle er et nytt utviklerverktøy fra AMD som – på samme måte som DirectX – skal gjøre det enklere og mer effektivt for spillutviklere å lage spill. For alle spillere der ute vil dette direkte kunne oversettes til et betydelig ytelsesløft i støttede titler.

Med Mantle vil ikke programmererne trenge å tenke på eller ta spesielle hensyn til hva slags maskinvare spillene deres skal kjøres på lengre – de kan bruke de samme teknikkene og funksjonene uansett, akkurat som med DirectX.

Men ifølge testdata fra AMD kommuniserer Mantle mer direkte med skjermkortet enn hva DirectX gjør. Det vil si at du kan få ekstra god ytelse av AMDs nye storsatsning om prosessoren din er flaskehalsen i systemet ditt. Både CPU og GPU skal visstnok få en lettere jobb med det nye utviklerverktøyet.

Ikke overraskende mener AMD at Mantle er spesielt godt tilpasset sin egen Graphics Core Next-arkitektur, som sitter i Radeon HD 7000 og nyere grafikkort. De sier likevel at Mantle er et åpent grensesnitt, som like godt kan tas i bruk av Intel eller Nvidia. Om det vil fungere like godt for rivalene, er dog kanskje litt tvilsomt.

Solid oppgradering for Battlefield 4

Både Mantle og Catalyst-driveren som nå er lansert er begge i et beta-statiet, noe som betyr at du bør forvente småproblemer her og der.

I første omgang er det Battlefield 4 som har fått mest oppmersomhet av AMD, et spill du skal kunne oppleve opptill 45 prosent bedre ytelse i. Også Battlefield 4s Mantle-støtte er i betastadiet, så dette tallet kan endre seg når alt blir helt ferdig.

Akkurat nå er det ingen andre spill enn Battlefield 4 som støtter Mantle, foruten en egen ytelsestest AMD har utviklet – Star Swarm Benchmark.

Last ned Catalyst 14.1 Beta for Windows her »

Last ned Catalyst 14.1 Beta for Linux her »

Vi jobber for tiden med en større ytelsestest av Mantle, som vi vil komme tilbake med.

Vi har nylig testet en drøss med skjermkort på ny:
Så mye har du å tjene på å bytte skjermkort »

annonse