Tek.no

Nyhet

Eier du en Sony-telefon?

Android 5.1 kan være rett rundt hjørnet.

Sony/Google/Teknofil.no/montasje
6 Juni 2015 12:00

Det er ikke fryktelig lenge siden Sonys telefoner fikk servert den store Android-oppdateringen 5.0 Lollipop. Nå melder Pocket-lint at neste versjon av operativsystemet, Android 5.1, er rett rundt hjørnet for Sonys Xperia-telefoner. Sony selv sier at oppdateringen skal rulles ut i løpet av juli. Mest interessant er at du kan vente oppdateringen nesten uansett hva slags Sony-telefon du måtte ha.

Xperia M2 Aqua er en billig versjon av Sonys tidligere toppmodell Xperia Z2, men får allikevel Android 5.1.

Sony har nemlig bestemt seg for å sende ut oppdateringen til hele Xperia Z-serien, i tillegg til en rekke andre modeller. Blant disse andre modellene finner vi:

  • Xperia T2 Ultra
  • Xperia C3
  • Xperia M2
  • Xperia M2 Aqua

Felles for disse er at de er billigere telefoner som bygger på toppmodellene.

Flere funksjoner

Android 5.1 inneholder for øvrig først og fremst stabilitets- og ytelsesforbedringer, men også nye funksjoner som Device Protection og høykvalitets telefonsamtaler. Førstnevnte skal gjøre det lettere å beskytte telefonen din fra nysgjerrige sjeler.

Det legges for øvrig også til støtte for flere minnekort, noe som gir mening ettersom Xperia Z3 kommer med en kombinert minnekort- og SIM-kortluke. Her er det plass til enten to nano-SIM-kort, eller ett nano-SIM og et minnekort.

Denne telefonen får nok ikke Android 5.1, men kan være et røverkjøp uansett:
Denne Sony-en får du for under en tusenlapp »

(Kilde: Pocket-lint)

annonse

Les også