Nyhet

Samsung slapp bilde av Galaxy S6 før lanseringen

Skjermbøyen fra Galaxy Note Edge blir med.

Det knytter seg alltid voldsomme forventninger til Samsungs store mobillanseringer. Selskapet har to av dem i året, og på søndag er det tid for årets første. Det vi venter på er naturligvis Galaxy S6, oppfølgeren til dagens Galaxy S5.

Tidligere har Samsung vært særdeles kryptiske i forkant av sine mobillanseringer, men i år er de uvanlig åpne på hva som kommer. Både i sin egen lanserings-app, på nettet og i sosiale medier har de hintet kraftig om hva som kommer. Så kraftig at vi langt på vei kan konstatere at ryktene stemte en uke før telefonen faktisk dukker opp på en scene i Barcelona. Lanseringen finner sted i forkant av mobilmessen Mobile World Congress i den spanske byen.

Bekrefter bøyd skjerm

Ett av de viktigste ryktene som har gått, har handlet om bøyde skjermer. Bildet øverst i artikkelen stammer fra T-Mobiles nettside for forhåndsregistrering av interesse rundt den nye telefonen. Her ser vi helt klart og tydelig en skjermbøy av samme typen som vi kjenner fra dagens Galaxy Note Edge. Det bildet ikke avslører er om bøyen er på begge sider, slik noen av ryktene har hevdet.

Det klarer Samsung helt fint å avsløre selv. Enkelte konspirasjonsteoretikere hevder månelandingen var en bløff, og at bildene fra jordens store, naturlige, satellitt ble regissert. Produsenten spiller på disse påstandene i en reklamefilm, som ender opp på et litt uventet sted. Underveis får vi et raskt blikk av en telefon som fyker forbi, med bøy langs hver av skjermkantene.

Post by Samsung Norge.

Dermed har selskapet sluppet noen av de viktigste nyhetene rundt sin neste toppmodell allerede. Men det stopper ikke der. På sine egne nettsider presenterer selskapet «rykter» om Galaxy S6. Dette er riktig nok påstander som har vært en del av ryktemølla så langt, men når Samsung selv publiserer dem på et mininettsted for Galaxy S6, vil nok de fleste se på det som en bekreftelse av disse ryktene.

Her nevnes det at skjermen vil strekke seg over tre av telefonens sider, som vi alt har sett i reklamevideoen. «Ryktene» om at telefonen vil få stereohøyttalere på forsiden, og være robust på ett eller annet vis presenteres også.

Telefonen skal ifølge Theverge.com ha en bakside i metall. Samsung selv har dessuten Twitret dette bildet av det som skal være Galaxy S6.

Mye er altså kjent om Galaxy S6 allerede, men Samsung har mange detaljer igjen å fortelle oss. Ryktene sier at telefonen vil være utstyrt med Samsungs egen systembrikke, Exynos 7 Octa. Men akkurat hvor rask den blir, og hvordan de øvrige spesifikasjonene ser ut må vi nok vente en stund til før vi får endelig bekreftet.

Trenger noe annerledes nå

Samsung viser også frem «rykter» om hvordan telefonen vil bli på sine egne nettsider.

Det som er sikkert er at for Samsung, og deres kunder, er det svært viktig at dette blir en telefon som skiller seg ganske tydelig fra tidligere modeller. Galaxy S-modellene har vært nokså like i sine tre siste generasjoner. Noen små endringer er gjort, men sett forfra, i litt dårlig lys, kan det være vanskelig å se forskjell på Galaxy S3, Galaxy S4 og Galaxy S5.

Salget av Galaxy S5 har ikke nådd de høyder internasjonalt som Samsung hadde forventet. Blant årsakene det hyppig pekes på er at Apple etter årevis med rykter endelig har justert opp skjermstørrelsen på iPhone-modellene sine. Selskapets nye telefoner ble kronet med kanonsalg og et kvartalsresultat som langt overgikk forventningene.

En viss modelltretthet hos kundene, samt for mange Samsung-modeller å velge mellom, har også blitt pekt på.

Venter du på Galaxy S6? Be om prisvarsling fra Prisguide.no, så får du en e-post så fort telefonen er tilgjengelig.

God nytteverdi i skjermbøyen

Det er alltid en viss risiko for at nye funksjoner og spesielle vrier blir sett på som unyttig staffasje i disse produktene. Samsung er ikke helt ukjent med dette konseptet – har du noen gang brukt Group Play-funksjonen som lar deg spille av lyd på mange Samsung-telefoner samtidig? Ikke det? Nei, ikke vi heller.

Dermed er det betryggende å vite at vi allerede har hilst på skjermbøyen i Galaxy Note. Både i våre og andres tester fremheves skjermbøyen som faktisk nyttig, og som noe mer enn et artig konsept som driver opp prisen. Dermed kan vi mistenke at det samme er tilfellet for Galaxy S6. Den endelige fasiten får vi på søndag. Tek.no er til stede under lanseringen.

Lurer du på hva du kan bruke bøyen til? Les testen av Samsung Galaxy Note Edge her.

(Kilder: t-mobile.com via theverge.com, Samsung på Facebook (Nb! Lenke går rett til video), samsung.com)

Les også
Rekker Samsung enda en «Edge» før Galaxy Note 5?
Les også
Samsungs neste toppmobil er allerede blitt en kjempehit
Les også
Alt du trenger å vite om Galaxy S6 på tolv punkter
Les også
Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling
Les også
Sony kan slutte med TV-er og mobiltelefoner
Les også
Alt klart for Samsungs strømgjerrige mobilbrikke
annonse