Til hovedinnhold

Denne beskytter mobilen din når den går i bakken

For det gjør den – før eller siden.

Kurt Lekanger, Tek.no

Otterbox er mest kjent for å lage litt store og klumpete mobildeksler som tåler skikkelig juling. Men de har også en serie med litt tynnere deksler – Otterbox Symmetry. Vi har tatt en kikk på et slikt deksel til Samsung Galaxy S6. Dekselet finnes også til iPhone, LG G4, samt andre Samsung-modeller.

Det som er spesielt med Otterbox-dekselet, er at innsiden er laget av gummi, mens yttersiden er i hardplast. Et spesielt rutemønster i gummien på innsiden skal også være med på å gi god beskyttelse til telefonen, slik at den ikke skal gå i stykker om du mister den i bakken.

Dekselet er ganske tykt. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Det er ingen beskyttelse foran skjermen, men dekselet har en kant som går noen millimeter på yttersiden, og som gir en form for beskyttelse om telefonen skulle falle med skjermen ned. Det hjelper imidlertid ikke om en stein eller annen gjenstand skulle treffe skjermen. For beskyttelse av skjermen er det mulig å kjøpe en klar film til å feste foran skjermen – disse selges både av Otterbox og andre.

Vi har testet skjermbeskyttelsen Tem Glass – se hva som skjedde da vi angrep mobilen med stein og hammer »

Gjør telefonen mer klumpete

Samsungs egne S View-deksler er tynnere og stiligere å se på – og beskytter skjermen. Men dekselet gir neppe like god beskyttelse mot fall som Otterbox-dekselet. Foto: Samsung

Selv om Otterbox hevder dekselet skal være «slankt og stilig», er det ikke til å komme bort i fra at telefonen blir ganske mye mer klumpete med dette dekselet på. Men etter å ha knust én telefon i sommer, synes undertegnede det er ganske betryggende med skikkelig beskyttelse av telefonen. Dekselet er såpass tykt at det også går litt utenfor kameralinsen på baksiden – dermed beskyttes også kameraet mot riper.

Vårt testeksemplar var i svart, men det finnes også i en rekke andre farger – blant annet med karbonfiber-imitasjon og med mønster.

Prislappen på rundt 250-300 kroner er ok for et slikt deksel, men for en hundrelapp ekstra får du de langt mer stilige S-View originaldekslene fra Samsung. Disse beskytter også telefonen, men antagelig på ikke like godt mot støt som Otterbox Symmetry.

Har telefonen gått i stykker?
Disse verkstedene reparerer mobilen på timen »

annonse