Nyhet

Sony får glass av Olympus

Konkurrentene utvider samarbeidet til å gjelde mer enn bare sensorer.

Snart vil vi få Olympus-utviklet optikk til Sony-kamera. Samarbeidet mellom de to selskapene rustes opp for konkurransedyktighetens skyld.

Kompaktoptikk først
I første omgang skal det imidlertid være snakk om optiske enheter til kompaktkamera. Det britiske fotomagasinet Amateur Photographer bringer nyhetene om at en talsmann for Olympus skal ha bekreftet at samarbeidet allerede er i gang bak kulissene. Fra før av står Sony for sensorene i prestisjemodeller som Olympus OM-D E5 og Olympus PEN E-P5.

På ryktebørsen svirrer imidlertid allerede ubekreftede opplysninger om at samarbeidet også vil gjelde en uannonsert 400mm f4.0 til Sony Alpha-festet og at fremtidige Sony-kamera vil benytte seg av Olympus 5-veis innebygde bildestabilisator.

Kjøpte seg inn i Olympus
Samarbeidet mellom de to selskapene har blitt styrket det siste året etter at Sony i 2012 tilførte et kriserammet Olympus frisk kapital ved å kjøpe aksjer i selskapet. I alt økte Sony sin eierandel fra 5 prosent til 11,46 prosent, og er dermed største aksjonær i Olympus. Grunnet den vanskelige økonomiske situasjonen har Olympus måttet kutte nesten en tredjedel av bemanningen i den samme perioden.

De siste 12 månedene har Olympus solgt 50 prosent færre kompaktkameraer enn beregnet. Derfor vil selskapet i tiden fremover legge mer vekt på entusiastmodeller og systemkameraer.

Hva betyr egentlig det som står på objektivet ditt? Her er vår store guide »

(Kilder: Amateur Photographer, Amateur Photographer, Imaging-Resource)

Les også
Synkende etterspørsel etter speilløst
Les også
Olympus frir til aspirerende paparazzi
Les også
Sony tar patent på nye objektiver
Les også
Kjøper seg opp i Olympus
annonse