Tek.no

Nyhet

Nå blir mobilversjonene av Office bedre – og gratis

I tillegg kommer det en Office-app for Android-nettbrett.

Microsoft
7 Nov 2014 05:29

Microsoft har for lengst fått et svært godt fotfeste på markedet med sin Office-kontorpakke, som nå benyttes av mangfoldig millioner brukere verden over. Derfor var det nok også uunngåelig at selskapet etter hvert spredte Office-konseptet til også de mobile plattformene.

En Office-applikasjon for iPhone ble lansert i fjor sommer, og i mars i år ble det også sluppet en Office-app spesifikt for iPad. I tillegg finnes det en egen app for Android-baserte mobiltelefoner.

Nye apper blir gratis å bruke

Nå melder Microsoft i en fersk pressemelding at Office-satsingene på de mobile plattformene trappes kraftig opp. Det skjer i form av splitter nye Office-applikasjoner for mobiler og nettbrett.

Nærmere bestemt har Microsoft sluppet nye, separate versjoner av de tre Office-programmene Word, Excel og PowerPoint til iOS, som blant annet skal være fullt ut optimalisert for iPhone, noe som ikke har vært tilfellet hittil.

Appene er imidlertid ikke bare nye. Den viktigste endringen er at de ikke lenger vil kreve et Office 365-abonnement for å fungere, noe som med andre ord innebærer at de blir gratis å bruke, både på iOS og Android.

Office-apper for Android-nettbrett på vei

Den andre store nyheten er noe som antakelig har vært et savn for mange, nemlig Office-applikasjoner spesifikt designet og optimalisert for Android-baserte nettbrett.

Disse har riktignok ikke blitt sluppet ennå, men skal i første omgang tilbys i prøveversjoner til utvalgte personer som melder sin interesse via denne nettsiden. Den offisielle lanseringen av Office for Android-nettbrett skal ifølge Microsoft finne sted tidlig neste år.

For mer informasjon kan du besøke den offisielle Microsoft-bloggen.

Lurer du på hvilken kontorpakke som er den beste til iPad? Vi har sammenlignet Googles, Apples og Microsofts løsninger (Ekstra) »

Les også
Nå har Microsoft endelig sluppet Office til Android-nettbrett
Les også
Nå kan alle prøve ut Microsofts kontorpakke på Android-nettbrett
Les også
I morgen slipper Microsoft en stor telefonnyhet
Les også
Office får støtte for Dropbox
Les også
Ukens utvalgte apper: Nysgjerrig på ukens anbefalte apper?
annonse